Äntligen, Robin

Publicerad:
Uppdaterad:

Slog Benneteau i finalen

1 av 6 | Foto: Montage

Finalförbannelsen är bruten för Robin Söderling.

Efter nästan fyra år utan en ATP-seger vann han på söndagen i Lyon.

– Det känns alltid bra att vinna, säger han till TT.

Robin Söderling är på väg att avsluta sitt mest framgångsrika år i karriären. Söndagens final var den fjärde för året, och den första segern.

Tibrosonen tog hem första set enkelt mot fransmannen Julien Benneteau och såg ut att gå mot en säker i andra när han fick ett tidigt servegenombrott. Men Benneteau bröt tillbaka på en gång och tvingade fram ett tie-break som han tog hem.

”Jag hade kontroll”

– Även om han tog hem andra set så kändes det som att jag hade kontroll, jag hade ett högre tempo hela matchen.

I tredje set var det dock inget snack, Söderling vann enkelt med 6–1 efter att bara ha förlorat en boll i egen serve.

– De siffrorna låter väldigt mycket men det var små marginaler. Jag fick ett tidigt break efter att han missade en lätt smash och sedan servade jag väldigt bra. Det har jag gjort hela veckan, säger Söderling som gjorde tio serveess i matchen.

För bara två veckor sedan spelade Söderling final i Stockholm open, en final som han förlorade mot David Nalbandian, Argentina. Nu fick han äntligen vinna och det ger självförtroende inför nästa år.

– Formen känns väldigt bra nu, det har den gjort på slutet. Nu har jag en turnering kvar i år och sedan hoppas jag att det kan gå riktigt bra nästa år, säger Söderling som verkligen trivs i Lyon.

Andra i Lyon

Det var nämligen just i östfranska Lyon som han tog sin första turneringsseger för fyra år sedan. Nu tog han sin andra titel och fick motsvarande nästan 960 000 kronor i prispengar.

Segern var för övrigt den första svenska turneringssegern sedan Thomas Johansson vann i S:t Petersburg hösten 2005.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN