Vetlanda starkast i slaget om Småland

Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Vetlandas Peter Ljung i ledning.

Jason Crump visade vägen när Vetlanda vann stort hemma mot de regerande mästarna Dackarna med 55–41.

– Bara att ha honom i depån betyder några poäng, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Nya serieledare är Lejonen som vann borta mot Västervik.

Vetlanda har haft en ganska tung start på säsongen med en del skador. Jason Crump har också matchats sparsamt, gjorde säsongsdebut förra veckan men blev då skadad.

Men mot Dackarna visade han vad han kan. Crump tappade inte en enda poäng till Dackeförarna och i sina två sista heat för kvällen vann han dubbelt tillsammans med lördagens vinnare av VM-deltävlingen på Ullevi, Rune Holta.

– Vi kan använda Crump när vi vill, men så länge han kan bli världsmästare ger vi honom också den chansen. Om den chansen skulle försvinna så lär vi nog se honom mer generellt i Sverige, sade Wirebrand.

Dackarna hade fyra VM-förare i laget men veteranen Peter Karlsson var poängbäst.

Rospiggarna vände

Rospiggarna blev första lag att besegra Hammarby under säsongen. Bajen hade dock ledningen med både 16–8 och 27–21. Rospiggarna vände matchen i heat 13 och 14 och via oavgjort i de båda avslutande heaten blev slutresultatet 50–46. En av matchvinnarna i Rospiggarna var Adam Shields. Förra säsongen körde han för just Hammarby.

– Han trivdes inte i Hammarby och Hammarby ville inte ha honom kvar så det var bra att vi köpte honom, sade Rospiggarnas lagledare Mikael Messing.

– I vårt lag hjälper alla förare varandra och Shields passar perfekt in, han är en mycket duktig lagåkare, fortsatte Messing.

Nykomlingen Lejonen leder serien efter fem omgångar. Laget vann lite överraskande borta mot Västervik med 50–46. Lejonen har i inledningen av serien besegrat alla tre rivaler från Småland.

Smederna är nu enda lag utan poäng. Piraterna vann hemma med 52–44. Mikael Max, som var petad senast, tog elva poäng från reservplats i hemmalaget.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway