Drömstart för BS i Superallsvenskan

SPORTBLADET

”Bättre kunde vi inte ha fått till det”

Två segrar på fjorton allsvenska matcher. Falu BS har inte imponerat så här långt in på säsongen. Onsdagens klara seger borta mot Motala - 6-1 - betydde mycket för dalaspelarnas självförtroenden.

- Bättre än så här kunde vi inte ha fått till det, säger BS-tränaren Christer Andersson.

Matchen avgjordes under en dryg kvart i början av andra halvlek. Falun, som haft medvind i ryggen under första halvlek, satte under perioden alla chanser och gick från 1-1 till 6-1.

- Det gick bättre att spela i motvind än vad vi trodde, säger Andersson.

- Blåsvädret gjorde det jobbigt att spela matchen igenom men vår laginsats är mycket bra. Det är oerhört viktigt att få en bra början i den här serien så att man har lite poäng att luta sig emot när strecken börjar komma närmare om ett par matcher. I såna situationer kan maskineriet lätt börja hacka.

Veteranen Kenneth Spångberg, som under hösten representerat Karlsbyheden, gjorde sin andra match för BS-säsongen mot Motala.

- Han spelade på mitten tillsammans med Pierre Roos. Kenneth har en oerhörd vilja och lyckas få ihop det här gänget. Det är väldigt betydelsefullt att vi fått en sån spelare till oss, säger Andersson.

Fakta;

Motala-Falu BS 1-6 (1-1)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy