Pascalidou lyckades inte förvalta chansen

SPORTBLADET

Alexandra Pascalidou lyckades med det som de andra journalisterna gick bet på - att få en intervju med Maradona. Men tyvärr lyckades hon inte förvalta ynnesten

Maradona är öppen men säger egentligen bara sådant han redan sagt förrut. Han hymlar inte om sina problem och berättar om sitt liv i dag. Drogerna har förstört mycket och nu kämpar han för att bli en hel människa och hålla sig fokuserad på det viktiga i livet. Det är ganska tragiskt.

Men Maradona är Maradona. Och det påminns vi om i tillbakablickarna från tiden då han var störst - på fotbollsplanen.

Så vad gör Pascalidou?

Hon lyckas i alla fall att sitta mycket i bild och se snygg ut - och fnittra åt Maradonas skämt.

Det är inte lika illa som Ryby Wax" intervju med John McEnroe, som Kanal 5 visade i förrgår, då vi fick veta att han och frun har en "knull-lägenhet" och att hans spermier är hyperaktiva. Knappast det jag vill veta om John McEnroe.

Pascalidou är som tur är inte under Maradonas bälte, men man kan verkligen fråga sig varför hon så gärna ville göra intervjun med honom. Kan det vara en längtan efter att stå i centrum, eller har hon verkligen ett genuint fotbollsintresse?

Den frågan ger hon oss själv svar på. Att fotboll inte står överst på hennes lista i vanliga fall blir uppenbart då hon blottar sig och måste fråga Maradona vem den där Pelé egentligen var...

"För övrigt skadade Peter Forsberg båtbenet och måste operaras. Och här är alla resultaten..."

Varför ställer en före detta storspelare upp på att låta sig förnedras? Kan det vara längtan efter att åter stå i centrum?

Både Sportnytt och Sporten i TV4 behandlade Foppas skada som en parantes. Hur tänker sportredaktionerna när det inte ens är värt ett inslag att en av de största stjärnorna kan riskera att missa resten av säsongen?

Bäst

Sämst

Christina Lindström ([email protected])