Broberg tog första elitseriesegern - någonsin

SPORTBLADET

Svenne Olsson: ”Vi visade moral”

För första gången någonsin har Broberg den här säsongen tagit sig till elitserien. I den svåra bortamatchen mot Villa Lidköping kom den historiska första tvåpoängaren. Med två minuter kvar avgjorde trotjänaren Svenne Olsson, 32, på straff.

- Det är såna här matcher man tänker på när man har det som allra tyngst i löparspåret om höstarna säger han.

Elitseriepremiären slutade för Brobergs del med en brakförlust mot Vetlanda hemma på Hällåsen. Efter ett rejält snack visade Söderhamnslaget upp en helt annan kämpaglöd på Lidköpings Isstadion.

- Nu visar vi den moral som saknades mot Vetlanda. Det är så här vi ska fortsätta, säger Olsson.

Kontrade in 3-1

Före paus spelade Broberg riktigt bra. I Villa var märktes det tydligt att den lurige men axelskadade måltjuven Daniel Andersson inte fanns med på isen. Söderhamnslaget ledde i paus med 2-1.

- I andra har de ett jätteläge att göra 2-2, istället kontrar vi och får in 3-1. Sedan var det konstant Villapress i 35 minuter, säger Olsson.

Mathias Nilsson reducerade till 2-3 och när Pär Gustafsson tjugo minuter efter paus slog in 3-3 på hörna såg Villa ut att vara på väg mot en seger. Men något ledningsmål kom aldrig. Inte för Villa.

Avgörande på straff

Med två minuter kvar att spela stack Broberg upp i ett av få anfall under andra halvlek. Stefan Larsson kom fri och Thomas Moen tvingades vräka omkull honom i straffområdet. Straffen tog Svenne Olsson hand om.

- Jag blev inte nervös utan tittade bara på bollen och tog i så hårt jag kunde.

Joakim Larsson i Villaburen var chanslös. Efter straffmålet drabbades Villa av tre utvisningar och Broberg lyckades hålla undan.

- När vi klarade fjärdeplatsen sa alla att vi inte hade i elitserien att göra. Men vi är här och tänker bara gå ut till matcherna och ha kul, säger Svenne Olsson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy