Grattis, Janne ”Flash” Nilsson, 43

SPORTBLADET

som var snabbast i kvalet inför Västkustloppet, årets femte STCC tävling

Nöjd?

- Ja, det kändes harmoniskt. Bilen känns trygg. Detta är en höghastighetsbana med fyra kurvor, där hastigheten är mellan 160-190 km/timme. Det är som golf, inte fysiskt krävande men hårt psykiskt. Men jag har bra inställningar och vågar lita på bilen i en hög hastighet.

17 pallplatser och 10 segrar i Falkenberg. Varför passar banan dig?

- Det är en av Europas snabbaste och jag har en otrolig statistik här. Min körstil passar på snabba banor. Jag har ingen negativ respekt för hastigheten.

Vilka förväntningar har du?

- Nu siktar jag på seger. Vi slåss ju om centimetrar och millimetrar så om jag blir tvåa eller trea kommer jag inte vara besviken på måndag, men direkt efter loppet.

Vilka blir dina svåraste konkurrenter?

- Fredrik Ekblom, Richard Göransson och Robert Dahlgren. Det skiljer så lite mellan oss att en liten miss petar ner en till fjärde plats.

Du är 43 år, vad motiverar dig?

- Det är nog kärleken till sporten. Det är inte jättekul att bo på hotell, resa eller vara med på sponsorsaktiviteter. Men när jag kliver ut bilen går jag gärna in och mekar med go-karten. I dag sätter folk mål så tidigt, har de inte nått målen efter fem år så satsar de på en civilkarriär.

- För mig har det aldrig funnits några alternativ. Det roligaste som finns är att sitta bakom en ratt. Men det är klart att jag blir lite orolig när det inte gnistrar till på fredagen, nervositeten kommer senare nu.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Jag har allt, men en bra sångröst.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport