Sjöström visade vem som bestämmer

avSimon Bank

Foto: TT
Sarah Sjöström.

KÖPENHAMN. Drottningen lever, länge leve drottningen.

Sarah Sjöström har just markerat vem det är som bestämmer.

–  De första dagarna var det nästan som att jag var febrig, men nu har det släppt, säger hon.

Försökssimningen var kontrollerat imponerande, semifinalen var en total utklassning. Sarah Sjöström må ha slarvat bort sitt guld på 50 fjäril, men det finns inte en chans att hon tänker göra om samma misstag på ”sitt” 100 fjäril.

– Jag kände mig stark på fjäril redan innan jag kom hit, formen finns där. Jag känner att jag blir bättre och bättre för varje dag som går, säger hon.

Långt ifrån nöjd

Sjöström simmade semifinalen på 55,56, en sekund snabbare än alla andra. Och ändå var hon långt ifrån nöjd med tekniken.

– Simningen var bättre, jag tänkte lite mer taktik, hade en plan, lite som jag vill simma i en final. Men jag missade varenda vändning. Antingen kom jag får nära eller för långt ifrån, jag tappar tre tiondelar varje gång jag vänder, säger Sarah.

– Det är nästan en sekund. Så det finns kapacitet, men då gäller det att jag sätter vändningarna.

Samma problem hade Louise Hansson, men med en lite naturligare förklaring. Louise (vidare som sjua på 57,1, exakt samma tid som i försöken) är van vid yards-bassänger från vardagen i Kalifornien, och har svårt att tajma in de europeiska längderna.

– Jag vet förutsättningarna, det är bara att hoppas att det sitter i finalen, säger hon.

”Det kommer att gå fortare”

För Sarah Sjöström väntar en final där hon egentligen bara kan förlora mot sig själv, och där hon redan börjat prata om världsrekord.

– Det kommer att gå fortare, det känns i kroppen. De första dagarna var det nästan som att jag var febrig, men nu har det släppt, säger hon.

I morgon väntar också finalen på 50 meter fritt, och en lagkappssimning på 4x50 medley.

Och sedan väntar semester, efter hennes livs hårdaste tävlingssäsong, där hon i princip varit igång oavbrutet sedan i maj.

– Jag har aldrig någonsin tävlat så mycket som i år, och ändå är jag inte klar än.

?

– Jag har ju KM på måndag också…

Just det. På måndag simmar världens bästa simmare 2017 klubbmästerskap med Södertörns Simsällskap hemma i Torvalla simhall.

Hon ska ses med god segerchans där också.

ARTIKELN HANDLAR OM