Det går väldigt mycket på rutin

SPORTBLADET

Det är mycket nu. Hockey, alltså. NHL-premiär natten till i går och ”Hockeytorsdag med Arne och Ankan” i Canal+ på kvällen.

Niklas Holmgren och Calle Johansson kommenterade såväl Phildelphia–NY Rangers som Färjestad–Frölunda. Trots att duon gjorde två direktsända matcher på mindre än 24 timmar märktes ingen trötthet.

De två har båda engagemang och kunskap och fungerar utmärkt som guider till den som inte har ”hockeynörd” stämplat i pannan.

Den enda lilla randanmärkningen är att Holmgren kanske bullrar lite väl mycket när det drar ihop sig till målchans – och det gör det ju titt som tätt i hockey.

Däremot är jag inte så imponerad av sändningarna i Canal+ längre. Det går väldigt mycket på rutin numera och överraskningarna är få.

Nej, det är inte så att jag efterlyser mer flams och trams – det finns det andra kanaler som sköter – men Canal+ är väldigt mycket ”gubbar som snackar i studio”.

I går hade man ett futtigt, litet inslag med annat scenario – en intervju med Joel Lundqvist, gjord i ett trist omklädningsrum. Hade det inte varit trevligare att få träffa Frölunda-anfallaren i en annan miljö? Typ.

Dessutom: att inte ”plinga” på samtliga NHL-matcher som spelas måste vara tjänste­fel.

Hockeykväll i SVTpå måndagar är – om jag förstått det rätt – en stor publiksuccé.

Det jag inte riktigt hajar är varför SVT då inte satsar på ett liknande magasinsprogram varje omgång.

I går fick elitserien trängas om utrymmet med VM-kval och NHL-premiär under knappa tio minuters sändning, mot 30 minuter i ensamt majestät på måndagar.

Tänk om Sportbladet skulle skriva olika mycket om matcherna beroende på vilken veckodag det är. Det skulle knappast läsarna acceptera.

För övrigt anser jag att Liga Europa ska få tillbaka sin sändningstid på måndagar.

Björn Byström ([email protected])