Svenska hockeystjärnor landade i Italien

SPORTBLADET

Alfredsson och Sundin på plats: ”Det ska bli skitkul”

Foto: MARCUS ERIKSSON/BILDBYRÅN
PÅ PLATS Mats Sundin och Henrik Lundqvist landade i morse på flygplatsen i Milano. På onsdag börjat OS-turneringen för Tre Kronor.

MILANO

Några av Tre Kronors tyngsta namn i OS landade tidigt på måndagsmorgonen i Italien.

Daniel Alfredsson och Mats Sundin kom i sällskap med andremålvakten Mikael Tellqvist till flygplatsen Malpensa utanför Milano.

Något senare anlände även – bland andra – Henrik Lundqvist.

Klockan 06.37 anlände de första svenska hockeyspelarna till OS-landet Italien. Förutom Torontos Mats Sundin och Mikael Tellqvist och Ottawas Daniel Alfredsson landade en rad andra OS-spelare från Tjeckien och Slovakien.

Ovädret på USA:s östkust hade inte ställt till några problem för dem och stämningen var bra bland svenskarna.

– Det ska bli skitkul. Vi har sett fram emot det här ett tag. Det är skönt att vara här, sade Alfredsson till TT.

Mats Sundin berättade att han sovit en del på planet och att allt kändes bra. Jetlag efter långa flygningar var inte något som oroade.

– Det brukar inte vara några större problem.

Fortfarande är beskeden om ljumskskadade Peter Forsbergs OS-framtid inte glasklara.

– Såvitt jag har förstått kommer han i morgon. Det är förstås jättebra för oss. Peter är en sådan spelare som kan lyfta ett helt lag, säger Alfredsson till TT.

Vid niotiden på måndagsmorgonen skulle den första skaran Tre Kronor-spelare åka upp till Turin med landslagsledningen. Större delen av truppen anländer först på tisdagen.

Lundqvist pigg och fräsch

Vid halv niotiden var det dags för nästa omgång svenska NHL-stjärnor att beträda olympisk mark via Malpensa. New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist hade sällskap med Fredrik Modin, Tampa Bay, Per-Johan Axelsson, Boston och Niklas Hävelid från Atlanta.

– Just nu känner jag mig ganska pigg och fräsch, men det beror nog på att jag känner mig så exalterad över att vara här, sade Lundqvist till TT.

Enligt förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson står planen fast vad gäller Peter Forsbergs anslutande till truppen, det vill säga att Forsberg kommer under tisdagen. Han väntar fortfarande på en sista läkarundersökning i USA.

– Vi har kontinuerlig kontakt, säger Gustafsson när TT frågar.

De fyra nyanlända satte sig i bussen med Alfredsson, Sundin, Tellqvist och ledarna för transport till OS-byn i Turin.

TT