Sportbladet

Fjärrkontrollen fick jobba mest

SPORTBLADET

Björn Byström: Inte illa för en torsdag i juli

Fjärrkontrollen fick jobba övertid i går. I min burk kunde jag välja mellan sex olika direktsända matcher. Inte illa ör att vara en torsdag i juni.

Huvudintresset låg naturligtvis på EM-semifinalen mot Norge. Och det var ett bra val eftersom det blev en riktig nagelbitare.

TV4 har stora ambitioner som fotbollskanal, men sändningarna från EM-turneringen för damer visar att kanalen har svårt att komma in i matchen.

Greppet med Andreas Odén som rapportör från bänken fungerar i handboll där TV4 har tillgång till spelarna även under matcherna. Under EM har det mest känts som omtugg av det kommentatorerna redan sagt.

Sedan har jag lite svårt för kunnige Ola Wenströms svada. I sin iver att skildra varje skeende pratar Sveriges bredaste leende sönder spelet. Låt bilden tala för sig själv ibland, Ola, det tjänar både du och vi tittare på.

Ett tredje skäl som gör att jag har svårt att ta TV4 på allvar som fotbollskanal är reklamen. Direkt på slutsignalen ska 3 och Coop och Siba ha sitt, när jag som tittare gärna vill vara kvar på arenan en stund till. Nu fick vi inte se norskorna jubla, ej heller svenskorna deppa. Idrott ÄR känslor, nu blev det mest rumphugget och jag hoppas Canal+ tar lärdom när den kanalen nu ska införa reklam i sina sändningar.

Anna Pohjanen var en ny bekantskap för mig som "Rit-Ola" i SVT. Än når hon inte mästarens klass, men kritiken av det svenska damlandslaget (läs: Domanski Lyfors) gör att jag gärna lyssnar till henne igen.

Hans Eklund är färsk som bisittare. Den förre HIF-anfallaren låter kanske lite trulig, men har en hel del intressant att säga. Helt klart en oslipad diamant.

Ja!

Nej!

Björn Byström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet