Mora höll undan mot Södertälje

SPORTBLADET

Nära tappa 2-0-ledning

Mora

Efter tre raka förluster bröt Mora trenden och vann hemma mot Södertälje med 2-1. Det satt långt inne, men tack vare målställningen och målvakten Daniel Sperrle gick det vägen .

- Vi har spelat snyggt och förlorat, nu spelade vi inte snyggt men vann, sade Mora-tränaren Harri Rindell lättat efter matchen.

Mora brukar peta in högsta växeln direkt, speciellt på hemmaplan. Mot Södertälje hade Harri Rindell ändrat det taktiska upplägget.

- Vi vill gärna gasa, men vi vill gärna vinna matcherna också, förklarade Rindell Moras mycket mer försiktiga uppträdande.

Första perioden blev därmed ett sömnpiller, liknade mest skuggboxning. Hemmapubliken började hoppas på mål när Södertäljes Stanislav Neckar drog på sig matchstraff i mitten av andra. Men Moras spel i fem mot fyra var under all kritik, inget organiserat spel åstadkoms, laget blev utbuat av hemmapubliken.

Men minuten efter att SSK blivit fulltaligt pangade Ross Laupaschuk in 1-0 och innan perioden var slut gjorde Jarno Kultanen 2-0, också efter ett slagskott.

Nervöst värre

Men trots ledning inför sista blev det nervöst värre för hemmaspelarna innan de tre poängen var bärgade. Södertälje tryckte tillbaka Mora rejält. Innan Tomas Kollars 2-1 hade Miroslav Zalesak prickat stolpen bakom Daniel Sperrle. Och Sperrle fick tacka sin målbur ytterligare en gång innan matchen var slut.

Med bara minuten kvar att spela satsade Södertälje på sex utespelare, utdelningen var inte långt borta. Christoph Brandner träffade ribban.

- Pucken touchade faktiskt min axel innan den tog i ribban. Lite nytta ska man ha av alla situps man gjort under sommaren, sade Sperrle.

Sperrle har tidigare under säsongen fått stå i skuggan av Petri Vehanen, matchen mot Södertälje var hans andra för säsongen.

Sperrle nöjd

- Jag är nöjd både med min och hela lagets insats. Vi hade bestämt oss för att stå upp och verkligen kriga, jobba för varandra och det gjorde vi även om det var lite svettigt på slutet, sade Sperrle.

Efter att ha iklätt sig rollen som poängräddare hoppas Sperrle få spelare fler matcher.

- Den information som jag har fått av vår tränare så ska jag och Vehanen konkurrera på lika villkor om platsen som förstemålvakt. För egen del har det stämt riktigt bra på slutet och jag tycker jag har tagit de chanser jag har fått, avslutade han.

Sune Karlsson/TT