Nytt kontrakt – sedan upp i skyttetopp

SPORTBLADET

”Alltid vetat att jag kan”

Foto: Patrik Malmström. Foto: Bildbyrån.

Pixbos Patrik Malmström firade sitt färska treårskontrakt på bästa sätt.

Två nya mål mot Caperiotäby innebär att han toppar skytteligan.

– Jag har alltid trott på att jag kan vara med i toppen, säger forwarden.

Sista säsongen i Falun satt Patrik Malmström, 24, mest på bänken, men sedan han kom till Pixbo för drygt två år sedan har innebandyutvecklingen exploderat.

I 6-1-segern mot Caperiotäby satte landslagsforwarden två nya kassar och med 23 mål på tretton matcher så är han nu i delad skytteligatopp.

Pixbo har arbetat för att behålla sin skyttekung och förhandlingarna om ett nytt avtal – det nuvarande löper ut efter säsongen – har pågått sedan i somras. I veckan kom parterna överens, och på lördagen kritade Malmström på ett treårsavtal.

– Egentligen har det inte funnits någon tvekan om att jag ville vara kvar, det har bara handlat om att hitta ett avtal som båda parter är nöjda med. Det har tagit lite tid, men nu är allt på plats, säger Malmström om kontraktet som träder i kraft efter säsongen.

Hyllar Calebsson

Målspottarens målsnitt i år skvallrar om en målskörd på 46 kassar, en bra bit över tidigare toppnoteringen på 29 kassar.

– Det har känts bra hela säsongen. När jag fått en bra passning eller haft ett bra läge så har bollen suttit. Jag har alltid gjort mycket mål, men i år känns det som att jag fått fler öppna lägen än tidigare, säger Malmström och hyllar kedjekamraten och veteranen Daniel Calebsson.

– Han har varit otroligt bra i år. Han sätter upp sådana lägen att jag bara behöver sätta dit klubban för att näta. Mitt självförtroende bara växer av det. Men jag har inte tvekat över mitt målsinne. Jag har alltid trott och haft på känn att jag kan vara med i där uppe i SSL-toppen. Jag har alltid vetat att jag kan.