Hamilton fem sekunder före Ericsson

”Vi har mycket att göra i natt”

Mercedes dominans fortsätter.

Lewis Hamilton var snabbast i Bahrain - nästan fem sekunder före Marcus Ericsson.

– Vi har mycket jobb kvar i natt, säger svensken.

Mercedes har varit det dominerande F1-stallet under inledningen av årets säsong. Nico Rosberg vann det första loppet, Lewis Hamilton det andra och under fredagen inför den tredje VM-deltävlingen i Bahrain var det återigen Mercedes som var snabbast. Lewis Hamilton var kvickast före Nico Rosberg (+0,365).

– Bilen känns bättre nu är när vi testade här, när det gäller balansen är den riktigt bra, men trots det behövs det lite mer för att vi ska få den perfekt, säger Lewis Hamilton enligt motorsporttotal.

– Samtidigt är det en träning nu där vi hade problem med däcken och det är ungefär så som det var under testerna, men då var avstånden mellan bilarna större.

”Vi hade inga större problem”

Under testerna körde man under dagtid, kvalet och loppet i Bahrain körs nu kl 18.00 lokaltid ( 17.00 svensk tid) det gör att temperaturen på banan sjunker rejält under loppet.

 – Normalt är det mellan 38 och 39 grader här, men redan under eftermiddagen var det klart kallare i dag och det gäller att inte få panik och reagera direkt.

Ferraris Fernando Alonso var trea på det andra passet medan världsmästaren Sebastian Vettel var sjua 1,3 sekunder efter Hamilton, men en nöjd sjua.

 – Det var egentligen en riktigt bra dag. Vi hade inga större problem, det finns fortfarande mycket kvar att lära både när det gäller tillförlitligheten och inställningarna. Det var viktigt att vi fick köra många varv i dag och jag tycker att detta var en av våra bästa dagar i Bahrain, i vintras såg det inte så bra ut, säger Red Bulls regerande mästare.

”Vi har mycket att göra i natt”

För Marcus Ericsson och Caterham var det återigen en dag i slutet av fältet. Svensken var ungefär fem sekunder långsammare än Mercedesen i toppen och han var sist under båda passen.

– Inför det andra passet gjorde vi ett par förändringar i inställningarna och det kändes direkt som om det var bättre fäste. Balansen kändes framförallt okej i de snabba kurvorna. Samtidigt hade jag problem med motorn vilket gjorde att jag inte kunde trycka på ordentligt. Det kom och gick på ett sätt som inte gick att förutse, berättar han i ett pressmeddelande.

Han förklarade vidare att han inte fick något riktigt bra varv utan det problemet och att hans varvtider därför inte talar om var man egentligen befinner sig.

– Vi har mycket att göra i natt, men ändå så känns det bättre nu inför den här helgen än vad det gjorde i både Australien och Malaysia. Målet nu är att bygga vidare på de varv vi körde i dag så att vi göra större framsteg i morgon.

Ett träningspass återstår under lördagen. Kvalet till Bahrains GP startar kl 17.00.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN