Läkare: "Måste vara extremt försiktiga"

Läkaren varnar fansen efter glädjebeskedet

Michael Schumacher gör framsteg på sjukhuset.

Men franska neurokirurgen Philippe Decq varnar alla fans som fått upp hoppet.

– Verkliga förbättringar kommer man först att kunna se om ett eller ett halvår, säger han till franska RMC.

Den forne F1-ikonen Michael Schumacher visar tecken på förbättring efter den svåra olyckan i december 2013.

Enligt ett uttalande från tyskens manager, Sabine Kehm, visar "Schumi" korta stunder av medvetande och uppvaknande.

Franska RMC har varit i kontakt med professorn och neurokirurgen Philippe Decq på Henri Mondor-sjukhuset i Créteil. Läkaren menar att de positiva uppgifterna inte säger särskilt mycket.

– Det är ett bra tecken, men vi måste vara extremt försiktiga. Att han har visat tecken på uppvaknande betyder troligen att man har registrerat att hans ögon har rört sig. Om blicken följer efter, så finns det någon form av kontakt, säger Decq till RMC.

"Vad som helst kan hända"

Att Schumacher skulle vakna upp för gott ser läkaren som högst osannolikt. Efter de två inledande hjärnoperationerna som F1-legendaren gjorde har Schumacher legat nedsövd sedan dess.

– Skadorna är naturligtvis oerhört allvarliga. Vad som helst kan hända, och man går aldrig vidare helt oskadd från en skada av den här graden. Vi kan inte säga att han är frisk än. Verkliga förbättringar kommer man först att kunna se om ett eller ett halvår, säger Decq.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN