Galnaste ”nyheterna” från idrottsvärlden

Det är den tiden på året igen – den 1 april.

Då passade medier, och idrottsföreningar, runt om i världen på att lura sina läsare och fans med påhittade historier.

Nedan följer ett urval av alla dagens exempel.

Engelska Daily Star rapporterar att Manchester United kommer att byta färg på matchtröjorna till nästa säsong. Den nya färgen ska ha spikats av Sir Alex Ferguson. Valet? Lokalrivalen Citys ljusblå.

Daily Express rapporterar om en ”skakande” överenskommelse mellan Arsenal och Tottenham att dela hemmaarena till nästa säsong. Tottenham uppges ha skrotat sina planer på att bygga en ny arena och i stället valt att flytta in på Emirates.

Engelska League Two-laget Plymouth Argyle spelar i gröna matchtröjor. Av den anledningen uppger The Sun att man nu beslutat att måla om hemmamattan orange för att undvika krockar med tröjfärgen. I ett inslag till artikeln målas planen orange.

Daily Mail rapporterar att den engelska landslaget tar med sig ”ett chockartat tredjeställ” till sommarens VM i Brasilien. Tredjestället är en kopia på Brasiliens förstaställ, med ett byte av emblemet som enda skillnaden.

– Om vi spela och vinna som Brasilien borde vi börja se ut som Brasilien. Det skulle kunna vara ett genidrag, citeras en ”insider” vid förbundet.

Norska tidningen Nettavisen slår fast att Brendan Rodgers tackat ja till att ta över tränarjobbet i Manchester United. För att övertyga läsarna hänvisar man till trovärdiga tidningen The Guardian, trots att en sådan artikel inte går att finna i den engelska tidningen.

Yahoo skriver om att den schweiziska hockeyklubben Davos gav sina fans "Breaking News" på sin Facebooksida. De kunde stolt meddela att de värvat svenske stjärnbacken Erik Karlsson och många av fansen gick på blåsningen. Karlsson skulle ha lockats dit av kompisen Joe Thornton, stjärncenter i San José Sharks. Svensken bröt dock kontraktet – på planet till Schweiz – när han fick reda på att han inte skulle få sitt favorit-tröjnummer 65, enligt klubbens Facebooksida.

Alekuriren skriver om "NSK-chocken!" Tobias Hysén och hans familj vantrivs i Shanghai och då transferfönstret är stängt för de allsvenska klubbarna har division sex-laget Nödinge SK skrivit ett korttidskontrakt med Hysén fram till första juli. När Tobbe e klar slog tidningen besöksrekord på webben.

Ränneslövs IF, en fotbollsförening med ett A-lag som lirar i division 6 södra Halland, påstår sig ha börjat ett arbete för att bli en miljöcertifierad förening. Den första åtgärden är att sluta krita planen och istället ha koner som linjer. Föreningens ordförande Mats Hultin säger till deras hemsida att de ska använda röda konor. De syns bäst.

- Kommer inte konerna vara i vägen i spelet, bollen kommer ju studsa upp när den rullar över en kon?

– Haha, vi spelar i division sex, det är inte många sekunder bollen är på marken i den divisionen! säger Hultin till hemsidan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.