”Titta på mig när jag pratar med dig”

Spanske stjärntränaren irriterad efter matchen

Pep Guardiola var märkbart irriterad efter 1-1-matchen mot Manchester United i går.

På presskonferensen läxade han upp en engelsk journalist.

– Titta på mig när jag pratar med dig, sa spanjoren.

Bayern München kom till gårdagens kvartsfinalmöte med Manchester United på Old Trafford som storfavoriter. Men trots att man dominera bollinnehavet och passningsstatistiken slutade matchen 1-1 och United lever inför returmötet.

På presskonferensen efter matchen blev Bayern-tränaren Pep Guardiola irriterad på en engelsk journalist.

På frågan om han tyckte att United tagit an sig matchen på ett negativt sätt genom att överlasta defensiven svarade Guardiola nej upprepade gånger.

– Det låter som att du tycker det när du pratar om att det var svårt. Att de var negativa, vunnit engelska ligan 20 gånger och spelar på hemmaplan, fortsatte journalisten.

Skakade på huvudet

Guardiola reagerade och slog fast igen:

– Jag sa inte det.

– Nej, jag frågar dig, fortsatte journalisten.

– Jag sa inte det. Han (David Moyes) är min kollega och jag respekterar min kollega. En kollega kan spela som… titta på mig när jag pratar med dig. Titta på mig när jag pratar med dig.

– Titta på mig, kontrade journalisten.

– Jag pratar med dig och du tittar inte på mig, du tittar bort. Jag försöker ju förklara, avslutade Guardiola och skakade på huvudet.

Returmötet mellan Bayern och United spelas i Tyskland på onsdag nästa vecka.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.