Stenson vann Jerringpriset

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic 200 000 röster efter vinnaren

Det stod mellan Henrik Stenson och Johan Olsson i slutändan.

Den 37-årige golfaren drog det längsta strået och tog hem Jerringpriset.

Zlatan Ibrahimovic, 32, var inte i närheten av vinnaren.

– Det här värmer ända in i hjärtat, säger Stenson till Sportbladet.

På måndagsförmiddagen skickade golfförbundet ut ett mejl till en halv miljon medlemmar för att fiska röster till Henrik Stenson i kampen om Jerringpriset.

– Även skidlandslaget har gjort det för något eller några år sedan. Och jag har ett minne av att vi gjorde likadant när Annika Sörenstam fick priset 2003, sa golfförbundets ordförande Christer Bergfors.

”Två krånglar till det lite mer”

Huruvida det påverkade röstningen ska vara osagt - men Henrik Stenson, 37, vann Jerringpriset 2013.

– Jerringpriset, "Årets manliga idrottare" och "Årets manliga spelare på Europatouren" är de tre största utmärkelserna jag har fått. Det är givetvis svårt att sätta det i relation till något man gör på banan, men det känns att jag haft ett otroligt stöd, annars hade jag inte stått här med skålen. Det värmer ända in i hjärtat, säger Stenson.

Zlatan långt efter Stenson

Golfaren vann med 19 000 röster före skidåkaren Johan Olsson. Zlatan Ibrahimovic kom på tredje plats, men var aldrig i närheten.

PSG-anfallaren var 200 000 röster efter Stenson och Olsson.

– Golf är en stark sport hemma i stugorna. Vi är 500 000 golfare i Sverige så om många engagerar sig och röstar visste jag väl att jag skulle ha en hyfsad chans. Men vi vet ju också sedan tidigare att skidor har en stark befästning så det är klart att det skulle bli jämt. Jag är otroligt glad över stödet från golf-Sverige, säger Stenson.

Publicerad: