Innebandy

Slutspelsstriden: 4 lag inom 2 poäng

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Linköpings seger mot Granlo skapar drama

Linköpings suddenseger mot Granlo har skapat ett slutspelsdrama i SSL.

Fyra lag ryms inom två poäng och slåss om tre slutspelsplatser.

– Det är precis som det ska vara, säger Linköpings Martin Karlsson.

Linköpings Martin Karlsson.
Linköpings Martin Karlsson.

Kampen om slutspelsplatserna i innebandyns SSL hårdnar.

Formstarka Linköping lyckades besegra Granlo med 5-4 efter övertid på bortaplan, och det innebär att lag sex till nio i tabellen ryms inom två poängs marginal.

Sjätteplacerade Granlo, 31 poäng, följs av i tur och ordning Mullsjö, Linköping och Helsingborg som alla har 29 poäng (men då har Granlo och Linköping spelat en match mer eftersom kvällens möte tjuvstartade omgång 21).

– Det är precis som det ska vara. Lagen med bäst form kommer gå till slutspel, så enkelt är det, säger Linköpings forward Martin Karlsson till TV4 Sport.

Visade vägen

Det var också Karlsson som visade vägen mot Granlo. Efter två framspelningar under ordinarie tid så var det han som avgjorde på övertid.

– Det var väl någon touch där, men det var skönt att den gick in. Det var väl ett av få skott på mål som jag hade i matchen, säger Karlsson.

– Vi tar först och främst med oss de två poängen, men också att vi verkligen spelat som ett lag de tre senaste matcherna.

”Har blivit tätare i år”

Robin Nilsberth, Granlo:

– Alla som kan läsa tabellen ser hur tätt det är. Det finns inga lätta matcher. Serien har blivit tätare i år, man kan inte vinna på halvfart som man kanske kunnat innan. Idag borde vi använt backarna mer och lagt in fler bollar på mål, men tyvärr räckte vi inte till.

Sex omgångar återstår av SSL.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy