Haag OS-laddar med Charlotte Kalla

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Charlotte Kalla har länge varit tydlig med att hon kommer nobba OS-lägret i Sapporo med övriga landslaget.

Nu får hon sällskap av Anna Haag, 31.

– Passar det så kommer vi säker att köra något pass tillsammans, säger Haag till Östersunds-Posten.

I helgen avgörs världscupen i slovenska Planica och Charlotte Kalla kommer köra söndagens klassiska lopp över 15 kilometer.

Därefter, när övriga landslaget drar till Japan och Sapporo för OS-förberedande läger, åker stjärnan istället till Italien och Seiser Alm.

– Det upplägget har hon kört nu på i princip alla mästerskap och det har ju gått bra, då vill man gärna inte bryta det konceptet. Sen är det ganska kort tid, vi är ju bara där 10–12 dagar så det blir ju ingen direkt höghöjdseffekt rent fysiologiskt, men det är en bra miljö att träna i och hon svarar bra på det upplägget. Det är väl främst därför hon vill köra det, sa tränaren Magnus Ingesson till Sportbladet för några veckor sedan.

Kalla får sällskap

Nu får hon dessutom sällskap av Anna Haag, som i går officiellt säkrade sin plats till OS i Pyeongchang.

– Då får jag lite sällskap. Jag har min plan och hon har sin plan men passar det kommer vi säker att köra något pass tillsammans, säger Haag till Östersunds-Posten.

31-åringen har helt valt att stå över helgens tävlingar i Planica och kommer inte tävla något mer innan OS drar igång.

– Jag bestämde det redan i somras att jag inte skulle tävla något mer innan OS om jag skulle åka touren. Jag vill ha en bra period med träning innan och inte ett avbrott med tävlingar.

– Det är precis så som jag vill ha det och det känns väldigt bra.

Haag kommer sedan att åka med resten av laget till Sapporo.

– Anna Haag ska resa på fredag med oss. Jag var i kontakt med henne så sent som i går, säger förbundskapten Rikard Grip.

ARTIKELN HANDLAR OM