Köll om kraschen: "Jag kände inte av benen"

avTT

En oroväckande krasch med, sett till smällen, milda sviter.

Alexander Köll hade änglavakt när han kraschade i Hahnenkammrennen.

– Jag blev faktiskt riktigt jävla glad när doktorn sa att ”Alex, du förstår själv inte hur mycket tur du hade. Det är inga större skador.”, säger fartåkaren till SVT.

Svenske störtloppsåkaren Alexander Köll kraschade rejält i Kitzbühels störtlopp i fredags. I en intervju med SVT berättar 28-åringen om minnesbilderna från olyckan, där Köll fick transporteras till sjukhus med helikopter.

– Jag minns bara att jag var i luften och tänkte ”shit vad det tar lång tid innan jag landar”. Jag väntade bara på att jag skulle landa och kunde ändå spänna kroppen och få bort energin från landningen. Sen är det någon minut som jag inte minns där. Jag tappade luften och låg kvar, säger Köll.

– Det som var grejen var att jag inte kände av benen och tårna. De nöp mig och jag kände inte av det. Nu i efterhand vet vi att eftersom man har så mycket adrenalin i kroppen och att man stänger pjäxorna så hårt så kommer det inte ner så mycket blod i benen. Det visste vi inte vid den tidpunkten. Det var svårt att säga var jag hade ont. Jag hade ont i knäna, ryggen och benen, så de bad mig ligga kvar.

Trots smällen så klarade sig Köll utan allvarligare skador.

– Jag är blåslagen över hela benen och har lite ont i vänstra också, säger Köll, som trots smällen nu hoppas på en VM-start i Åre.

– Jag kommer göra allt för att vara på start på VM, säger fartåkaren.

Foto: SVT
ARTIKELN HANDLAR OM