Hampus Ericsson klar för brittiskt storteam

”Vi förväntar oss definitivt att han ska vinna race”

avAnna Andersson, Erik Avebäck

Svenske racingtalangen följer i sin brorsas hjulspår.

Hampus Ericsson skriver på för Double R Racing för sin första fulla F3-säsong.

– Vi förväntar oss definitivt att han ska vinna race, säger teamchefen Anthony Hieatt till NA.

Marcus Ericsson har lämnat Formel 1 för Indy Car, men nu följer hans lillebror i samma spår. Den äldre av bröderna körde sex race för teamet i brittiska Formel 3 innan han gick vidare på sin väg mot Formel 1 – och nu väljer hans 16-årige lillebror samma väg.

Hampus Ericsson blev på onsdagen klar för Double R Racing där han tar över efter den regerande mästaren Linus Lundqvist.

”Berättade om sin brorsa”

Teamchefen Anthony Hieatt berättar för NA att han tidigt blev tipsad om racingtalangen av just Marcus Ericsson.

– Jag har följt Ericssonbrödernas karriärer ända sedan vi tävlade mot Marcus i formel BMW 2007. 2009 fick jag Marcus att köra för Double R, och han var väldigt framgångsrik under de racen. Marcus berättade för mig om sin brorsas karriär, och så fort det uppstod en chans att få in Hampus i teamet så var jag förstås angelägen att ta den, säger Hieatt till tidningen.

Dubble R Racing är ett etablerat team inom brittisk formelsport, det grundades 2004 av F1-mästaren Kimi Räikkönen och dennes manager Steve Robertson. De tre senaste säsongerna har stallet vunnit två mästartitlar.

– Vi förväntar oss definitivt att han ska vinna race. Det finns inget i det jag sett av Hampus under testerna som gör att jag inte förväntar mig att han kommer klara det. Jag ser fram emot att ha en ny Ericsson i vinnarcirkeln i formel 3, säger han.

”Tror på mig själv jäkligt mycket”

Hampus Ericsson körde brittiska Formel 4 under 2017 samtidigt som han gjorde ett par inhopp för Fortec i Formel 3 . Nu ser han fram emot att ta nästa steg och ersätta Linus Lundqvist som dominerade mästerskapet 2018.

– Det är skönt att ha en hög ribba och försöka ta den. Jag tror på mig själv jäkligt mycket, säger han.

Hampus Ericsson är därmed den andre svenske föraren som är klar för mästerskapet 2019, Lucas Pettersson har tidigare skrivit på för Carlin. Den brittiska F3-säsongen omfattar åtta tävlingshelger med tre lopp varje helg. Den startar race på Oulton park 20–22 april.

ARTIKELN HANDLAR OM