Northugs nya hån efter petningen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Northug

avSimon Norberg

SPORTBLADET

Petter Northug blev sur och irriterad när han inte blev uttagen till världscuppremiären i Ruka kommande helg.

Under måndagskvällen passade 31-åringen sedan på att håna de norska landslagsledarna i sociala medier.

De tidigare lagkamraterna fick också en släng av sleven.

Tidigare under måndagen tog de norska landslagsledarna ut truppen till världscuppremiären i Ruka kommande helg. Bland de tio namnen fanns 31-åringen inte med och landslagschefen Vidar Löfshus bekräftade för VG att Northug var irriterad över beslutet.

– Tor Arne (Hetland) hade ett möte med Petter i Trondheim i går kväll. Han är oenig med oss i uttagningen. Han är frustrerad. Han gav uttryck för det. Och det förstår jag väl. För är det något som betyder något för Petter nu är det att komma till OS, sa landslagschefen Vidar Løfshus.

Hånar även lagkamraterna

Under måndagskvällen skickade Petter Northug sedan ut ett rejält hån i riktning mot ledningen i form av just Vidar Løfshus och Tor Arne Hetland.

Men även landslagskollegorna fick sig en känga i det ironiska inlägget på Instagram-story som han la ut.

Foto: Instagram/jantelov1

Där syns ledarna Løfshus och Tor Arne Hetland debattera uttagningen i en fiktiv dialog.

”Vi tar väl inte med Northug till Ruka?”

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor".

"Men får vi inte skit i pressen?", undrar den ene ledaren och får svaret att tidningen Dagbladets krönikör Esten O kommer att stötta dem.

Anledningen till att Northug inte får vara med under premiären är främst för att han var sjuk den gångna helgen när den norska skidpremiären gick av stapeln i Beitostølen.

ARTIKELN HANDLAR OM