”Kan prata, men det är inte samma Jonte”

avMartin Tolén

Svenske landslagsspelaren i amerikansk fotboll, Jonathan Wikström, försattes i koma efter en båtolycka.

Nu har 26-åringen landat i Sverige igen.

– Han kan prata, men det är inte samma ”Jonte”. Jag hoppas att han snart kommer tillbaka till oss, säger brodern Alexander Wikström till Expressen.

I början av mars skadades den svenske landslagsspelaren i amerikansk fotboll, Jonathan Wikström, allvarligt i en båtolycka i Florida och fördes till sjukhus med livshotande skador.

26-åringen hade drabbats av en allvarligt hjärnskada och försattes i medicinsk koma.

– Det är klart att det har varit jobbigt. Man har ju börjat känna att han kommer överleva, man vågar tro och känna det och det är jätteskönt, men frågan är hur mycket han kommer överleva, om du förstår. Är det min bror som kommer komma tillbaka?, sa brodern Alexander Wikström till Sportbladet då.

Vaknat ur koman

Och nu har landslagsspelaren vaknat ur koman och fått komma hem till Sverige igen.

Foto: Bildbyrån
Wikström i landslagströjan.

Detta efter en flygresa som kostade totalt 850 000 kronor och som möjliggjordes tack vare en insamling som startades av Jonathan Wikströms kusiner.

– Jag trodde inte att det var möjligt. Det är verkligen obeskrivligt, jag kan inte förstå hur mycket kärlek folk kan visa. Jag trodde inte att det skulle vara så många som brydde sig. Men det är många som tycker om Jonathan och det gör mig jävligt rörd, säger Alexander Wikström till Expressen.

”Inte samma Jonte”

Samtidigt berättar han att brodern ”mår okej”, men vårdas på Akademiska sjukhuset där en lång rehabilitering väntar.

– Han visar prov på liv och började prata för en vecka sen, även om det är osammanhängande. Han är inte den "Jonte" han än gång var, inte än så länge i alla fall. Han är lite i en egen värld, men ibland kommer han in i vår värld och minns oss i familjen och så. Jag hoppas att han kommer tillbaka till oss fullt ut, säger Alexander och fortsätter:

– Läkarna säger att det är trådar i hjärnan som är trasiga. Det är möjligt att han blir hundra procent återställd, men man vet ju inte. Vi får ta ett steg i taget.

Kvällens tv-höjdare 27 mars 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM