Göransson kör Svenska Rallyt

SPORTBLADET

Han är redan historisk med fyra STCC-titlar.

Nu satsar Richard Göransson på en ny utmaning.

Svenska Rallyt.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Upplösningen på årets STCC-säsong blev en nagelbitare som höll fram till mållinjen.

Göransson jagade Robert Dahlgren som ledde mästerskapet inför det absolut sista loppet, men en vältajmad omkörning några varv från mål gav WestCoast Racing-föraren hans fjärde STCC-titel och en plats i historieböckerna som den som vunnit flest mästerskap.

Möter hård konkurrens

Nu ger sig fartfantomen in i ny terräng.

Svenska Rallyt.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har besökt Svenska Rallyt i många år och drömt om att själv en dag få köra det och nu är den dagen snart här, säger Göransson i ett uttalande.

Men det blir hård konkurrens. Svenska Rallyt är det första VM-rallyt 2011 och samtliga WRC-team och förare kommer vara på plats. Göransson kommer själv köra en Mitsubishi Lancer Evolution X för Eljas Motorsport i klassen otrimmmat 4WD.

Vill gå i mål

– Jag är ödmjuk inför uppgiften. För mig blir det första gången jag kör ett så stort rally som Svenska Rallyt med VM-förare i startfältet. Jag har stor respekt för alla konkurrenter och är väl medveten om hur svårt det här är. Målsättningen är i första hand att gå i mål i Karlstad, fortsätter Göransson.

Och om själva rallysatsningen säger han:

– Jag har alltid sagt att man som racerförare har nytta av att tävla mycket och ofta. Det här är något som kommer att stärka mig ytterligare som förare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally