Stjärnan sparkas – av medspelarna

SPORTBLADET

”Som en kniv i ryggen”

Helsingborg sparkar en av sina största stjärnor.

Alexander Nede får gå, trots två år kvar på kontraktet, sedan medspelarna tyckt att han tagit för stor plats i truppen.

– Det kom som en jättechock, och jag har aldrig mått så här dåligt, säger Nede till Helsingborgs Dagblad.

Alexander Nede nämns som en av utmanarna att ta en plats i Sveriges VM-lag till mästerskapet i Finland i december. Men i klubblaget Helsingborg är han inte längre välkommen.

Misskött sin träning

Innebandyklubben meddelar i dag att 28-åringen får sparken med omedelbar verkan.

– Vi tycker att han inte varit tillräckligt motiverad med hänsyn till det toppkontrakt han har. Det är väldigt synd med tanke på Nedes potential. Med rätt inställning hade han kunnat spela VM i december för Sverige, säger sportchefen Glenn Stjernkvist till HD.

Tidningen skriver att klubben angett tre förklaringar till avskedet. Tränaren Mikael Karlberg tycker inte att Nede passar in i klubbens nya spelfilosofi, 28-åringen har misskött sin rehabiliteringsträning efter en knäskada och dessutom ska hans lagkamrater tyckt att han tar för stor plats i laget.

Chockad över motiveringen

Nede själv säger att han är chockad både över beslutet och förklaringen.

— Ta bara det här med att spelare inte vill ha mig i truppen. Klubben vill inte namnge vilka det handlar om, men när jag ringt runt till vissa är de lika chockade som jag. Jag kommer att sakna alla i laget, säger Nede.

– Jag startade i 95 procent av matcherna innan skadan vilket visar att tränaren har förtroende för att jag klarar av spelsättet. När det gäller rehaben har jag gjort samtliga pass som förväntats av mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy