Frågor och svar om VM-serien

SPORTBLADET

Varför är inte VM 1982 med?

Sportredaktionen har försökt välja ut de bästa VM:en till försäljning i butik. VM 1982 finns att köpa på shop.sportbladet.se.

Jag bommade de två första skivorna, går det att få en ny chans?

Efterförsäljning sker på vår webshop: shop.sportbladet.se

Vilka datum kommer filmerna ut i handeln?

Dvd:erna säljs under tisdag – onsdag, första dvd:n kom den 18 maj, den sista kommer de 6 juli 2010.

Hur får jag tag i resten av serien?

På vår webshop: shop.sportbladet.se

Kommer man kunna köpa alla 15 dvd:er på en gång?

Ja. Dessa kommer att säljas i webshopen och alla 15 kommer man att kunna beställa från slutet av juni med leverans mitten av juli. Priset för hela serien kommer att vara 995 kr plus frakt (värde: 1185 kr).

Kan man köpa filmerna någon annanstans?

Nej, bara tillsammans med tidningen i butik eller på vår webshop. Dock säljs produkterna i andra länder. Ibland anpassade för dem på samma sätt som vi har gjort för våra läsare.

Kommer det fler sportsatsningar kring dvd:er, typ hockey-VM?

Det är fullt möjligt, men inget som är klart i dagsläget.

Fick ni inte använda livekommentarerna från SVT, TV4 eller Radiosporten när ni gjorde dessa krönikor?

Filmerna är köpta av Fifa. Det enda som var tillåtet av rättighetsskäl var att behålla originalkommentatorerna eller lägga på en helt ny. Originalkommentatorerna skiftade väldigt i kvalitet och i de VM som Sverige deltog är det mycket mer intressant att få kommentarer ur en svensk synvinkel Därför har vi låtit Arne Hegefors kommentera dessa filmer då han är en av de mest kunniga inom området.

Varför visas inte alla målen precis som dom gjorde under tv-sända matchen? Nu används andra vinklar och ibland endast reprisbilder.

I arbetet med att sätta ihop allt detta bildmaterial har Fifa förhandlat rättigheter med ett stort antal TV-bolag runt om i världen. Det är inte säkert att de har valt eller kunnat välja samma ursprungsmaterial som tidigare har visats i Sverige.