Därför tävlar han med sorgband

Av: Emil K Lagnelius, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Almgren: ”Morfar skulle ha varit här och tittat”

BARCELONA. Tiokamparen Daniel Almgren tävlar EM med sorgband.

Anledningen: För några veckor sedan dog hans morfar Nils.

– Planen var att han skulle vara här och titta, men nu får han vara med på något annat sätt, säger Almgren till Sportbladet.

Tanken var att Nils skulle ha funnits på plats på Olympiastadion i Barcelona för att stötta Daniel. Efter Nils bortgång hedrar Daniel sin morfar genom att tävla med sorgband.

– Jag vill inte ha det sådär klyschigt amerikanskt, men ja, på något sätt är han här, säger Daniel som nu får stöd från läktaren av sin syster och hennes vänner.

Sju grenar kvar

De svenska tiokamparna Nicklas Wiberg och Daniel Almgren var annars en bit från sina personliga rekord på 100 meter då tiokampen i friidrotts-EM inleddes på onsdagsförmiddagen. Men sedan blev det bättre fart på dem.

För Wiberg innebär 11,19 på 100 meter, 7,29 i längd och 14,86 i kula att han är strax bakom nivån från VM i Berlin förra året, då han slutade sjua.

– Helt okej. Lite dålig början, men överlag sprang alla dåligt på 100. Jag tycker det ser ljust ut, säger Wiberg, som har 2 483 poäng.

”Orkade inte stå kvar”

Almgren kommer sannolikt att förbättra personbästaserien från Berlin rejält. Han förbättrade sitt personrekord i kula med hela 75 centimeter till 14,18. Efter tre grenar har han 2 452 poäng.

– Kulan var ett stort plus. Sista stöten var också lång, men då orkade jag inte stå kvar, säger Almgren.

Ukrainaren Olexej Kasjanov leder efter tre grenar med 2 727 poäng.

– Han brukar leda efter första dagen, säger Wiberg.

Senare under onsdagen står höjd och 400 meter kvar på programmet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN