Kraschade in i mur – bilen fattade eld

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Dahlgren: ”Jag hann tänka, detta kommer att göra ont”

Robert Dahlgren.
Robert Dahlgren.

Robert Dahlgren förlorade kontrollen över bilen.

Han kraschade in i muren och bilen fattade eld.

– Jag hann tänka, detta kommer att göra riktigt ont, säger han.

Olyckan inträffade under kvalet till det svårkörda WTCC-loppet i Macao. Den trånga stadsbanan är känd för att vara väldigt knepig och även Fredy Baerth (Seast) kraschade svårt under förberedelserna till loppet. Dahlgren som kör för Volvo tappade kontrollen över bilen under det andra kvalvarvet, han körde in i muren i hög hastighet och bilen började brinna.

– Jag bromsade, bilen träffade ett gupp och vek av. Därför körde jag rätt in i muren, säger Robert Dahlgren till motorsporttotal.

– Jag minns allt, hela kraschen. Jag hann tänka att aj, detta kommer att göra riktigt ont och smällen var verkligen häftig.

Bilen totalkvaddad

Bilen är totalkvaddad, men 31-åringen kunde ta sig ur det brinnande fordonet på egen hand och fördes sedan till sjukhuset.

– Läkarna har undersökt mig och de konstaterade att jag har en fraktur i tummen. Det kommer att ta mellan fyra och sex veckor innan den är läkt, säger han.

– Jag mår lite sämre än vad jag trodde att jag skulle göra. Jag hade hoppats att det skulle kännas bättre, men det känns som om jag har träningsvärk i hela kroppen. Det dunkar i min handled och i tummen, men jag är ändå rätt okej. Hade det inte varit för handen så hade jag kört båda loppen.

Men nu bev det ingen säsongsfinal för honom. Han flög hem från Macao redan i går kväll.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN