Sandell får köra Portugals VM-rally

avAnna Andersson

Publicerad:

”Ett perfekt nästa steg”

Foto: Foto: SCANPIX
Sandell.

Patrik Sandell får chansen igen.
Han kör Portugals VM-rally.

Efter Svenska rallyt får nu Patrik Sandell och Staffan Parmander chansen att köra ännu en WRC-tävling. De ska köra Portugals VM-rally i slutet av mars.
– Jag har kört tävlingen två gånger förut, så jag har lite koll på vägarna och vet vad som väntar mig. Men det känns ändå lite speciellt att veta att jag kommer att sitta i en WRC-bil den här gången, säger Patrik Sandell.

Svenskarna ska köra en Mini John Cooper Works WRC, driven av engelska Prodrive, och precis som i Svenska rallyt kommer de att bli teamkollegor med spanjoren Daniel Sordo.

”Perfekt nästa steg”

– Vi har resonerat tillsammans med Prodrive och kommit fram till att Portugal är ett perfekt nästa steg för oss i den WRC-satsning vi gör. Det är också viktigt för Patrik att få komma tillbaka in i tävlingsbilen så snart som möjligt, medan han har tempot uppe från Svenska rallyt, säger Jan Pettersson som är teamchef för Sweden World Rally Team.
Tävlingen startar den 29 mars, den börjar med en superspecial i Lissabon, följt av tre specialsträckor i märker. Sedan fortsätter tävlingen i Faro, på Algarvekusten under fredag, lördag och söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally