Sommar-OS

Carolina Klüfts OS-öde avgörs om 14 dagar

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Måste prestera bra för att få åka till London i sommar

Carolina Klüft måste visa positivt resultat för att åka till OS.
Carolina Klüft måste visa positivt resultat för att åka till OS.

Nu är det bestämt, om två veckor kommer Carolina Klüfts OS-öde att avgöras.

– Vi har planerat in en tävling där, kan hon inte tävla då eller resultatet inte ger en positiv indikation så blir det inget OS, säger tränaren Oscar Gidewall.

Sedan Carolina Klüft tvingades ställa in EM-tävlandet på grund av sin svåra smalbensskada har OS-starten hängt i luften. Hon har sedan det senaste bakslaget pendlat mellan träning i Växjö och Stockholm. Enligt tränaren Oscar Gidewall har träningen

gått framåt under den här tiden, men OS förblir ett stort frågetecken.

Måste prestera

– Det är som tidigare med den här skadan. Allt annat fungerar bra, hon springer bra och så, men vi har inte hoppat något längdhopp ännu, säger han.

Men nu har Klüft och hennes tränare bestämt sig. En tävling under nästnästa vecka avgör OS-deltagandet. Ännu är det inte helt bestämt vilken tävling det blir men det lutar åt en finsk tävling i Kuortane eller Lappeenranta.

– Ja så är det. Johnny (manager) kollar på det där så det är därför jag inte kan säga exakt vilken det blir. Men vi har planerat in en tävling där, kan hon inte tävla då eller resultatet inte ger en positiv indikation så blir det inget OS, säger Oscar Gidewall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommar-OS