Mästarens råd: Byt till Ferrari

avAnna Andersson

Publicerad:

Vann Monaco GP – nu uppmanas han gå över till stallkonkurrenten

Foto: AP
Mark Webber har kört för Red Bull sedan 2007.

Mark Webber vann i Monaco.

Nu kan han vara på väg mot nästa nål – en förarplats hos Ferrari.

Det rådet får han av en före detta mästare.

Red Bulls förare inledde säsongen med fyra fjärdeplatser innan han nollade i Barcelona och sedan vann Monacos GP från pole position. Det är ett resultat som ger eko i F1-världen – framförallt eftersom det var hans andra seger i det klassiska stadsloppet.

Nu har han samma poäng som sin stallkollega Sebastian Vettel och de båda delar andraplatsen i VM efter Ferraris Fernando Alonso.

Och just Ferrari vore nästa logiska steg för australiern.

”Han får andas frisk luft”

Det anser i alla fall hans landsman, den före detta världsmästaren Alan Jones.

– Mark har lyckats med en av de två saker som alla F1-förare vill lyckas med en gång under karriären. Han har vunnit Monacos GP. Den andra saken är att köra för Ferrari, säger Jones enligt Motorsportmagazin.

– Om han går till Ferrari så få han andas lite frisk luft, det är mycket prestige i det och det passar också väldigt bra in i hans CV.

Mark Webbers kontrakt med Red Bull går ut efter den här säsongen och hos Ferrari sitter Felipe Massa löst. Hans kontrakt går ut vid årsskiftet och bortsett från det senaste loppet i Monaco har han haft en bedrövlig säsong.

Kört för Red Bull sedan 2007

Dessutom känner Mark Webber och Fernando Alonso varandra bra. Båda arbetar sedan många år tillsammans med den före detta teamchefen Flavio Briatore som också varit manager åt flera förare under många år.

– De har verkligen respekt för varandra och fungerar bra ihop, det kan med andra ord var riktigt bra för honom att gå dit, säger Jones som vann VM-titeln med Williams 1980.

Mark Webber har kört för Red Bull sedan 2007, han fanns också med under två år när stallet hette Jaguar (2003 och 2004), de senaste säsongerna har kontraktet förlängts med ett år i taget, samtidigt som Sebastian Vettel har förlängt sitt kontrakt till och med 2014 med teamet.

– Jag tror att Mark trivs väldigt bra i ett mycket bra stall, men om han förlänger med Red Bull ett år till så har han fortfarande Vettel som teamkompis och det är inte heller någon enkel uppgift.

Till nästa år är det flera förarplatser som är vakanta, hos McLaren går Lewis Hamiltons kontrakt ut, hos Ferrari Felipe Massas, hos Mercedes Michael Schumachers och hos Red Bull, Mark Webbers.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1