Stenson tvåa i Woods tävling

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Henrik Stenson imponerade in i det sista på spelåret 2016.

Andraplatsen i Tiger Woods inbjudningstävling på Bahamas kom med mersmak.

Efter fem spelade hål av avslutningsrundan ledde den formstarka japanen Hideki Matsuyama med åtta slag och verkade med eller mindre kunna kasta runt bollen och ändå vinna.

Men så blev det några dåliga beslut samtidigt som den svenske världsfyran petade in birdies och en eagle.

Avståndet var till slut nere nere på två slag med två hål kvar att spela, men närmare än så blev det inte och när Matsuyama lyckades chippade in bollen nära hål på det sista hålet var segern klar.

Stenson gick runt på 67–71–66–68 och var till slut två slag från segern. Det är andra gången Stenson kommer tvåa i tävlingen, förra gången var för två år sedan.

Avgjordes på 15

Med facit på hand så avgjordes tävlingen på det 15:e hålet.

Trots att svensken fixade fram en eagleputt samtidigt som Matsuyama gjorde ett riktigt svagt bunkerslag gick båda från hålet med par. På det 16:e limmade Stenson sedan inspelet från 191 meter in i vinden och gjorde en birdie och lade ny press på motståndaren.

Men närmare två slag från ledningen kom han inte.

Hideki Matsuyamas seger är hans fjärde på fem tävlingar, och då kom han tvåa i den enda han inte vann. Att kalla 24-åringen för formstark är en underdrift, och han är säkert ledsen att säsongen nu är över.

Woods besviken

Tiger Woods, rankad 898 i världen, kom inte sist i sin egna tävling.

73–65–70–76 räckte till en 15:e plats av de 18 startade.

Woods gjorde flest birdies av alla, men också några sämre hål.

– Jag spelade aggressivt och kunde göra en hel del birdies denna vecka, men jag tog också några dåliga beslut och gjorde några dåliga slag. Jag gjorde två sjuor idag, och sammanlagt tre dubbelbogeys. Det håller inte på den här nivån. Men samtidigt har jag fått många positiva svar denna vecka också, sade Woods.

TT

Publicerad: