Fastnade i hissen - sedan slog han Djokovic

SPORTBLADET

Juan Martin del Potro överraskade i OS-tennisen

1 av 2

RIO DE JANEIRO. Han har rasat på rankingen, men är fortfarande en av världens bästa tennisspelare.

Juan Martin del Potro markerade det genom att besegra världsettan Novak Djokovic med 7–6, 7–6.

– Vilken drömkväll!

Det kunde han inte föreställa sig tidigare på dagen, då han satt fast i en hiss i OS-byn.

Juan Martin del Potro har tvingats till långa skadeuppehåll och spelade bara fyra matcher på ATP-touren förra året. Det är förklaringen till att 27-åringen har rasat till 145:e plats på världsrankingen.

Novak Djokovic, om någon, kan berätta att 2009 års US Open-mästare är betydligt bättre än så.

– Det här är utan tvekan en av mitt livs tuffaste förluster. Jag är väldigt besviken men ”Delpo” var den bättre spelaren och förtjänade att vinna, säger Djokovic.

Stort segerjubel

Den överlägsne världsettan brukar ha svårt för argentinaren och förlorade öppningsmatchen med 6–7 (4), 6–7 (2) på centrecourten på Rios olympiska tenniscenter. Djokovic, som är omåttligt populär i Brasilien, fick ett makalöst publikstöd men det var del Potro och de argentinska fansen som fick jubla till slut.

– Jag vet hur viktig den här tävlingen är för honom. Han var ute efter guldet, men samtidigt var han medveten om hur mycket jag har kämpat för att komma tillbaka. Vi är goda vänner och har haft kontakt under tiden jag varit borta, berättar del Potro, som har tvingats till tre handledsoperationer.

Det är inte första gången han spelar huvudrollen i Djokovics mardrömmar. För fyra år sedan, i London, blåste han honom på OS-bronset.

Räddad av ”gladiatorer”

För del Potro var det slutet på en sällsynt händelserik dag. Tidigare under söndagen skulle han se Argentinas handbollslandslag, ”Gladiatorerna”.

Problemet? Han fastnade i hissen i OS-byn och riskerade att bli sittande där. Först efter 40 minuter hörde några handbollsspelare hans rop och kunde hjälpa honom ut ur hissen.

En av hjältarna, Fede Pizarro, la senare ut en bild på Twitter, där han poserar med del Potro och lagkamraten Guille Milano.

– Strömmen gick och någon fastnade där inne, men ”Gladiatorerna” kunde hjälpa honom, skriver han.

Även del Potros agent, Jorge Viale, twittrade om händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM