Behöll bältet i osannolik fajt

SPORTBLADET

Tyron Woodley behöll mot alla odds sin världsmästartitel i weltervikt med ett majoritetsdomslut som gav oavgjort mot Stephen ”The Wonderboy” Thompson.

Två domare hade oavgjort medan den tredje gav seger med 48–47 till Woodley.

Spelbolagen hade Wonderboy som favorit före matchen men Woodley slog ned honom såväl i första som i fjärde ronden. Thompson hamnade framförallt i fjärde ronden i ett tufft underläge där Woodley matade slag och sen försökte att strypa ut sin motståndare med en giljotin. Läget såg hopplöst ut för den nedblodade Wonderboy som dock osannolikt kunde ta sig ur det hopplösa läget för att sen ta över initiativet i sista ronden.

Thompson gratulerade Woodley till segern och öppnade direkt för en returmatch. Gärna en gång till i Madison Square Garden.

Foto: Reuters
Fighten mellan Thompson och Woodley blev en galet jämn femrondare

■ ■ ■

Nattens tredje titelmatch gick mellan de två polskorna Joanna Jedrzejcyk, mästare i stråvikt, och utmanaren Karolina Kowalkiewicz.

Även den blev en tuff fight. Jedrzejcyk träffade bäst och oftast men Kowalkiewicz fick in en höger som skakade om motståndaren rejält. Med sin fighting spirit och rutin klarade dock Jedrzejcyk att hålla sig undan från den efterföljande anstormningen.

Dopningshånet

Chris Weidman på jakt efter en ny titelmatch såg ut att ha kontroll mot Yoel Romero men sänkte huvudet och sprang rakt in i The Soldier of Gods vänsterknä, vilket resulterade i en fruktansvärd knock.

Romero hoppade över buren och gjorde honnör mot publiken men mästaren Michael Bisping, som blir Romeros näste motståndare, var inte imponerad. Först gjorde Bisping tummen ner och sen gav han kubanen först ett långfinger och sedan två innan han avslutade med en gest som föreställde att han satte en spruta i ändan. Romero har varit avstängd för dopning vilket fått Bisping att ifrågasätta en match mot honom.

Foto: Reuters
Romero efter segern
Foto: Reuters
Chris Weidman knockad blodig

Lägger av efter förlusten

Raquel Pennington dominerade totalt mot sin tidigare läromästare Miesha Tate som direkt efter sin förlust förklarade att hon nu avslutar sin framgångsrika karriär.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC 2016

UFC

MMA