Viktig seger – för Sverige

SPORTBLADET

ASTRACHAN. Ryssland besegrade Polen i en rysare i OS-kvalet i handboll.

En viktig seger för Sverige.

Nu räcker det med att besegra blåbäret Mexiko i kväll och Polen i morgon för att ta en OS-plats.

– Sverige är favoriter, slår Polens förbundskapten Kim Rasmussen fast.

På fredagen inleddes OS-kvalet i handboll i Astrachan.

Fyra lag gör upp om två platser i ett gruppspel över tre dagar.

Det står mellan Ryssland, Polen och Sverige. Mycket svaga Mexiko kommer att vara strykgäng.

Hemmafavoriterna Ryssland inledde med att besegra VM-fyran Polen inför en knökfull arena där 6 000 ryssar skapade en fantastisk stämning. Men vinsten satt mycket hårt inne.

”Besvikna men stolta”

Det blev en rysare där Ryssland vände 24–25 till 27–25 sista tre minuterna sedan Polen bränt ett par fina lägen.

– Vi är är besvikna men stolta över att pressa Ryssland här på deras hemmaplan, säger Polens danske förbundskapten Kim Rasmussen.

– Vi fick chanserna men brände för mycket. Det är det som avgör. Vi spelar inte klokt nog sista tre minuterna och det är jag mycket, mycket besviken över.

Segern var viktig för Sverige. Nu räcker det med en svensk seger mot Polen i morgon för att säkra OS-platsen (förutsatt att man slår Mexiko i kväll, men det gör man lätt). Då saknar sista matchen mot Ryssland betydelse.

”Sverige är ett annat lag”

Polens storstjärna Karolina Kudlacz bröt käken på flera ställen för bara ett par veckor sedan. Matchen mot Ryssland var hennes första och hon stod inte att känna igen riktigt.

– Hon saknar lite tajming och aggressivitet i dag. Men nu har hon fått spela en match och jag hoppas det ser annorlunda ut i morgon. Man ser att hon håller igen några gånger. Hon måste gå in för det till 100 procent, då är hon en av världens bästa, säger Rasmussen och fortsätter:

– Sverige är ett helt annat lag än Ryssland. Det blir en helt annan match. En match där de små detaljerna avgör. Vi ska stoppa Sveriges nyckelspelare och ha ett skarpare anfallsspel.

Vilka är favoriter?

– Sverige, säger Rasmussen frankt och lämnar intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll