Bekräftat: Ahlm är tillbaka i Sävehof

Foto: TT
SPORTBLADET

Nu är det klart: Landslagsspelaren Johanna Ahlm flyttar hem till Sverige och Sävehof efter sju år utomlands.

– Nu är rätt läge, säger 28-åringen.

Johanna Ahlm lämnade Sävhof 2009 för spel i den danska ligan. I grannlandet har hon representerat fyra olika klubbar och bland annat vunnit Champions League med Viborg 2010.

– Jag har ända sedan den dagen jag lämnade Sävehof tänkt och hoppats att det någon gång kommer en bra möjlighet att komma tillbaka. Nu är det rätt läge, säger Ahlm i ett pressmeddelande.

28-åringen kommer att spela klart säsongen med sin nuvarande klubb, Midtjylland, innan hon återvänder till Sävehof, som hon skrivit på ett tvåårskontrakt med.

– Handbollsmässigt har jag haft bra år i Danmark, men jag hade hoppats på en lite större roll än vad jag fått i Midtjylland och nu hoppas jag istället få ut mer av mig själv i Sävehof, fortsätter Ahlm.

"Bonus att Ida Odén gör comeback"

Johanna Ahlm har stor erfarenhet från Europaspel, och har följt Sävehofs utveckling.

– Det har hänt mycket i Sävehof och de gör det riktigt bra i Europa. Den organisation som finns där går nästan inte hitta någon annanstans, säger Johanna.

Johanna Ahlm är inte ensam om att göra comeback i Sävehof, Ida Odén är också på väg tillbaka efter att ha fött barn – och efter att ha lagt av – och de båda spelarna är tajta vänner.

– Redan när det var bestämt att Ida skulle sluta försökte jag övertala henne att fortsätta, men till slut ville jag inte tjata mer. Men sedan ringde hon och sa ”jag tror jag har lust”. Jag hade valt Sävehof även utan Ida men det finns ingen bättre bonus för mig än att hon gör comeback, säger Johanna.

ARTIKELN HANDLAR OM