”Hoppas varje dag att mitt liv tar slut”

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Mästaren inlagd på sjukhus: ”Lever i ett mörker”

Foto: AP

Världsmästaren Tyson Fury mår inte bra.

Nu talar han ut om sin djupa depression.

– Jag vill inte leva längre, säger 28-åringen i en intervju med Rolling Stone Magazine.

29 november 2015 skrev Tyson Fury in sig i historieböckerna genom att bli den förste på elva år att besegra Vladimir Klytjko.

Sedan dess har skandalerna avlöst varandra.

Engelsmannen har testats positivt både för nandrolon och kokain och på måndagen meddelade han – till omvärldens stora förvåning – att han drar sig ur den stundande returmatchen mot Klytjko av ”medicinska skäl”, bara för att senare på kvällen förklara att han skämtade.

”Hahahaha trodde ni verkligen att ni skulle bli av med ’the gypsyking’ så enkelt!!! Jag är här för att stanna. Den störste visar bara hur ni i media fungerar”, skrev Fury.

”Tagit mycket kokain”

Men matchen lär knappast bli av.

Tyson Fury mår inte bra.

I en lång intervju med Rolling Stone Magazine öppnar han upp sig och berättar allt.

– Jag ska berätta vad som har hänt. Det har varit en hetsjakt mot mig ända sedan jag tog över det där världsmästarbältet. Ända sedan jag fick lite uppmärksamhet för mina framgångar har folk trakasserat mig för min bakgrund och riktat sitt hat mot zigenare mot mig. Speciellt här i England. Jag mötte den bäste boxaren i världen och jag slog honom. Belöningen? Jag blev behandlad som skit.

– Om jag har tagit kokain? Jag har tagit mycket kokain. Det är mitt liv, jag bestämmer över det. Vad jag gör ska andra skita i. Jag är trött på allt det där. Folk har pressat mig förbi gränsen. Skit i kokainet, faktum är att jag inte ens vill leva längre. Kokain är det minsta problemet.

Inlagd på sjukhus

Fury säger att segern mot Klytjko förändrade allt.

– Livet hade varit mycket enklare om jag inte blivit världsmästare. Jag är inlagd på sjukhus nu. Psykologer här försöker hjälpa mig, de säger att jag är bipolär. Jag är manodepressiv. Förut älskade jag boxning. Hela mitt liv kretsade kring sporten. Nu skulle jag inte ens gå och se en titelmatch om den så ägde rum rakt över gatan. Sporten har förstört mig. Jag vill inte ens vakna igen. Varje dag hoppas jag att jag dör, och det är förstås en hemsk sak att säga när man har tre barn och en underbar fru, eller hur? Men jag är ärlig när jag säger det. Om jag kunde ta mitt liv, om jag inte hade varit kristen, så hade jag gjort det utan att tveka en sekund. Jag hoppas att någon dödar mig innan jag tar mitt eget liv. Jag lever i ett riktigt mörker just nu och jag vet inte vart jag är på väg. Jag vet inte vad som kommer hända, om jag kommer orka året ut. Pengar och kändisskap betyder ingenting så länge man inte är lycklig. Och just nu är jag allt annat än lycklig.

”Sista intervjun”

Tyson Fury säger att han just nu är med sin familj och att han får hjälp.

Boxning är det sista han vill tänka på.

– Det här blir min första och sista intervju. Jag behöver vara med min familj. Jag har demoner inom mig som jag måste försöka besegra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyson Fury

Boxning