Talanghyllningen: "Det är skitgrymt”

Foto: Tilde Johansson, 15.
SPORTBLADET

Khaddi Sagnia, 22, har fullt fokus på EM i Amsterdam.

Så till den milda grad att hon helt missat att hon fått ny utmanare på hemmaplan i 15-åriga superlöftet Tilde Johansson.

– Se där ja! Awesome, utbrister hon när Sportbladet berättar om talangens monsterhopp.

Redan tidigt under våren var Khaddi Sagnia tydlig med en sak, EM var för henne viktigare än OS. Och med bara dagar kvar till mästerskapet i Amsterdam står hon fast vid den i landslaget ovanliga prioriteringen.

– Det gör jag, grejen är att jag känner att jag har större chans att placera mig högre här. Jag vill in och fajtas här, det är grymma tjejer jag möter och varje placering jag kan ta är fantastisk, säger hon och fortsätter:

”Sjukt, coolt!”

– Jag har höga förväntningar på mig själv, jag vet vad jag kan och vad jag har gjort på träning. Får jag till det blir det långa hopp. Först vill jag ta mig till final, det vet jag att jag kan om allt stämmer.

Samtidigt som Khaddi kopplat på mästerskapsfokuset ritas längdhoppskartan om både på hemma- och bortaplan.

I de amerikanska mästerskapen slog världsettan Brittney Reese till med det längsta hoppet på tolv år med 7,31.

– Det är sjukt, coolt! Jag ska inte bli så där överväldigad men resultat är resultat och ja... , säger Khaddi Sagnia som har svårare att känna igen nästa namn Sportbladet berättar om.

Känner du till Tilde Johansson?

– Nej.

Hon hoppade 6,50 på Världsungdomsspelen i helgen...

– ... Fy vad kul!

... och är född 2001.

– Då är man alltså... 15. Så där ja! Awesome, det är riktigt kul, utbrister längdstjärnan.

”Sätt ingen press”

Khaddi Sagnia själv var också en stor talang i tonåren, då i tresteg, och hoppas nu att Tilde Johansson kan fortsätta närma sig den absoluta eliten i sin takt.

–  Jag tycker det är skitgrymt det hon gjort, nu ska man bara inte sätta så mycket press på henne. Hon har gjort det här, låt nu henne utvecklas i sin takt. Hon är fortfarande ung. Man ska inte tvinga henne att vara med på stora seniortävlingar utan låt henne vara på små ungdomstävlingar, då hon kommer känna sig bekväm. Bara fortsätt göra det hon gör.

ARTIKELN HANDLAR OM