Kristoffersson satsar mot pallen

avAnna Andersson

Publicerad:

Redo att ta VM-revansch på favoritbanan

1 av 2

I kvalet har han varit stark.

Men inte i finalen.

Därför ska det ske en förändring i helgens VM-deltävling.

– Nu jobbar vi för ett trendbrott, säger Johan Kristoffersson.

Svenska Volkswagen har tagit två segrar och fem pallplatser i Belgien, där helgens VM-deltävling i rallycross avgörs. Men under årets säsong har det ännu inte blivit någon pallplats, trots att Johan Kristoffersson varit stark under kvalen. Där har han samlat merparten av sina poäng och han är fyra i VM, bara nio poäng efter den ledande duon Petter Solberg, som vunnit VM två år i rad, och Mattias Ekström, som vann på Hockenheim förra helgen.

 – Men nu jobbar vi för ett trendbrott och med de resultat Volkswagen presterat i de två senaste deltävlingarna i Mettet åker jag dit med en bra känsla, säger Johan Kristoffersson.

Viktiga kval

Han var trea över mållinjen i Belgien 2014, i fjol tog han maximalt antal poäng i kvalet och ledde sin semifinal när han fick punktering och halkade ner till femte plats. Nu vill han ta årets första pallplats.

– Självklart, men samtidigt är det viktigt att prestera bra i kvalet också. Det är många poäng att köra om där, säger han.

Vid sin sida har han Anton Marklund och teamchefen Tommy Kristoffersson är positiv inför helgen:

–  Sett till våra tidigare resultat är Mettet definitivt en Volkswagenbana. Framgångarna där skulle jag säga är en kombination av vår bil och förarnas förmåga att knäcka koden till den tekniskt svåra banan, säger Tommy Kristoffersson, general manager för Volkswagen RX Sweden, som hoppas på en skön önskerepris inför storpublik på söndag eftermiddag.

– Konkurrensen i mästerskapet är stenhård, men pallen för Johan och årets första finalplats för Anton tycker jag är en realistisk målsättning för vår del.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM