Lagkamraterna stöttar Kalla inför comebacken

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

DAVOS. Charlotte Kalla gör comeback i Skandinavisk cup i Lillehammer efter hjärtproblemen.

Nu stöttas hon av landslagskompisarna som befinner sig 200 mil därifrån.

– Jag vill bara att hon ska känna sig frisk och kry och hitta tillbaka till ett lugn, säger Stina Nilsson.

Charlotte Kalla kollapsade totalt under världscuppremiären i Ruka och diagnosticerades med förmaksflimmer. 29-åringen meddelade sedan att hon ställer in alla världscuptävlingar fram till Tour de Ski som drar igång på nyårsafton.

Medan lagkamraterna och konkurrenterna i helgen tävlar i Davos gör Kalla i stället comeback i Lillehammer under Skandinavisk cup.

– Jag har haft fokus på distansträning i Idre, men även fått in skejtintervaller, styrka och bålstabilitet under dagarna här. Det har varit fina förhållanden med miltals av spår att välja på och riktigt vinterföre. Fartpasset kändes bra och nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen på lördag, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Mitt fokus i helgen kommer att ligga på att göra en bra prestation och resultatet kommer i andra hand. För mig handlar det om att komma in i tävlingsrutiner och få två bra genomkörare i den utmanande terrängen som Lillehammer erbjuder.

”Vill inte stressa henne”

På plats i Davos skickar landslagskompisarna sitt stöd till Kalla inför comebacken.

– Jag vill bara att hon ska känna sig frisk och kry och hitta tillbaka till ett lugn, säger Stina Nilsson och fortsätter:

– Vi hörs lite sporadiskt, men jag vill inte ligga på och fråga hur det är hela tiden och stressa henne. Hon får ta den tid hon behöver.

Marcus Hellner:

– Jag hoppas att det fungerar nu och att det som hände bara var en engångsgrej och att hon har koll på det. Alla vet ju hur bra hon kan vara. Jag tror att hon kommer att komma igen, det är bara frågan om när och hur lång tid det kommer att ta.

Landslagsläkare Per ”Pliggen” Andersson kommer inte själv att vara på plats när Kalla gör comeback, men stjärnan kommer att observeras av en annan läkare.

– Vi har haft en plan som vi har följt och en tät dialog och uppföljning. Vi känner oss trygga med att hon kommer till start. Vi har en kollega på plats, inte specifikt för Charlotte, men vi har en (läkare) där på plats, säger Andersson.