Besviken Kling femma i Kanada: ”Irriterad”

SPORTBLADET

Ingen ny pallplats för svenskan

Kajsa Kling följde upp fredagens pallplats i störtlopp med en ny fin prestation.

Svenskan slutade femma i dagens tävling i Lake Louise.

– Jag fick inte alls samma driv som i går, säger hon i Eurosport.

På fredagkvällen slog Kajsa Kling till med karriärens andra pallplats, och den första i störtlopp, när hon slutade på en tredjeplats i Lake Louise.

I dag var det dags för ny störtloppstävling i världscupen och återigen svarade 27-åringen för en prestation som placerade henne högt upp på resultattavlan.

Kling landade slutligen på en femteplats, men var inte helt nöjd med sitt åk.

– Det kändes som att jag var två steg bakom hela tiden. Jag fick inte alls samma driv som jag fick i går, och jag känner mig irriterad på mig själv att jag inte genomför min plan som jag hade den, säger hon till Eurosport.

Försenad start

Tävlingen försenades något på grund av snöfall, vilket gav Kling något mörkare sikt än konkurrenterna som vara före i startlistan. Hon hävdade dock att det troligtvis inte var något som påverkade hennes åk.

– Det får man vara beredd på och acceptera. Överdelen av backen var ändå okej, men jag åkte lite för rakt på och fick inte riktigt till linjen, säger hon.

Slutsegraren blev den samma som i går, det vill säga slovenskan Ilka Stuhec som var 73 hundradelar snabbare än Kajsa Kling.

ARTIKELN HANDLAR OM