Klart: Lisa Miskovsky leder OS–magasin

SPORTBLADET

Leder morgonmagasinet ”Godmorgon Rio”

Foto: ​Lisa Miskovsky under OS i Sotji

Under OS kommer nyhetsmagasinet ”Godmorgon Rio” sändas.

Vem som blir programledare?

Artisten Lisa Miskovsky.

– Jag börjar nästan gråta när jag tänker på det, säger hon om uppdraget i ett pressmeddelande.

I förra veckan meddelade MTG att Carolina Klüft, 33, kommer leda OS–invigningen. I dag kom beskedet att artisten Lisa Miskovsky, 41, kommer få en programledarroll.

Det står klart sedan MTG meddelat att artisten kommer leda nyhetsmagasinet ”Godmorgon Rio”.

– Ja, det blir en ny erfarenhet. Jag har fått liknande förfrågningar tidigare, men tackat nej. Jag måste ha en koppling till det jag ska göra, och det har jag med sport. Sedan är det mycket som man måste ta in på kort tid och det är en stor utmaning, säger Miskovsky i ett pressmeddelande.

Programmet kommer sändas i TV3 under morgnarna och ska då summera nattens händelser i mästerskapet.

– Det ska verkligen bli häftigt att få förmedla sport till svenska folket, jag börjar nästan gråta när jag tänker på det.

Expert under Sotji–OS

Att programmet summerar nattens händelser i mästerskapet är någonting som Lisa Miskovsky själv menar att hon hade uppskattat.

– Jag skulle själv vara tacksam av en uppsummering, och på så vis kunna följa ett OS trots att man inte orkar vara vaken på alla obekväma tider.

Genom uppdraget tar Miskovsky klivet från expert till programledare – då hon under vinter–OS i Sotji var expert inom freestyle och snowboard.

– Mina erfarenheter från Sotji var bara positiva. Jag lärde mig jättemycket på kort tid, och jag var väldigt förberedd. Idrott är en hjärtesak för mig.

Medan artisten och den blivande programledaren under OS i Sotji fokuserade på sporter hon hade en nära koppling till blir det lite annorlunda den här gången.

”Underbart att nörda ned mig”

– Jag har hållit på med så sjukt mycket sport. Jag har bland annat tävlingssimmat i nio år, spelat tennis sedan jag var 16 och spelat beachvolley med gamle OS-deltagaren Tom Englén. Så lite koll på sommargrenar har jag.

För artisten, som för närvarande är på turné, väntar nu ett arbete med att läsa in sig på de svenska deltagare.

– Jag är ute på en Sverigeturné och kommer resa mycket mellan platser, så jag har gott om tid i bilar att läsa på och göra research. Jag tycker det är underbart att nörda ned mig. Jag vill verkligen lära mig mer om de svenska deltagarna och fördjupa mig

”Godmorgon Rio” kommer sändas från och med den 7 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3

MTG