”Jag spydde under läktaren”

SPORTBLADET

Eurén missade bronsmatchen inför kungaparet

RIO DE JANEIRO. Johan Eurén var så nervös att han spydde inför mötet med Heiki Nabi.

Sedan föll han på nytt mot det estländska OS-spöket och missade bronsmatchen.

– Det är retligt att förlora mot honom, säger 31-åringen.

Brottaren Johan Eurén har gjort sitt i OS. Det har bara gått någon minut sedan han lämnade mattan i Carioca Arena 2, men mitt i besvikelsen orkar han pressa fram ett leende.

– Det är rätt skönt att det är över. För en kvart sedan stod jag och spydde under läktaren. Det är nerver, det är mjölksyra, det är mycket anspänning. Det händer alltid, men det är bara att torka sig runt munnen och gå ut, säger göteborgaren.

Föll mot Nabi i London

Han hade chansen att få gå en bronsmatch i 130 kilos-klassen, men på mattan väntade ett OS-spöke. Det var Heiki Nabi som blåste honom på OS-finalen i London 2004, och estländaren skulle vinna på nytt.

Matchen slutade 3–0, och den utvecklades inte på det sätt Johan Eurén hade hoppats.

– OS-spöke? Ja, det kan man säga. Jag torskar igen och vi har mötts så jävla många gånger. Det är retligt att förlora mot honom, men det är en jävla bra kille så jag hoppas att han går hela vägen.

”Bättre på att puttas”

Matchen hade pågått i 1 minuter och 15 sekunder när Nabi utnyttjade ett parterröverläge och tog sina första två poäng på en rullning.

I övrigt blev det mest stående brottning.

– Så här blir alla matcher mot honom. Det är ett stånkande från början till slut. Jag vill komma in i situationer, men han vill inte och är bättre på att stå och puttas, säger Johan Eurén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS