USA tog sitt tredje raka basketguld i OS

Foto: TT
SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. Det blev aldrig ens spännande.

Kevin Durant sänkte Serbien och USA vann tredje raka OS-guldet.

– Trots allt som händer nu i vårt land måste vi vara enade. Jag är glad att jag gjorde vad jag gjorde, säger Carmelo Anthony i tårar efter segern.

USA vann bara mot Serbien med tre poäng i gruppspelet och har inte varit så överlägset som många förväntat sig. Men i finalen var det aldrig något snack

Serbien började visserligen bättre än senast, kopplade ett litet grepp om matchen och hade en knapp ledning stora delar av första perioden. USA sköt dåligt och det var inte förrän Kevin Durant gjorde 19-15 som första trean satt.

Satte fyra treor

I den andra perioden dödade Durant matchen. Stjärnan satte fyra treor och låg bakom det mesta när USA drog ifrån till 52-29.

USA fortsatte att ösa på och ledde med 79-43 inför den sista perioden.

Det var utklassning och redan med två minuter kvar började USA:s stjärnor krama om varandra och fira guldet.

Det blev till slut storseger med 96-66 efter 30 poäng av Durant.

– Det är mitt andra guld och det är samma känsla, det blir aldrig tråkigt, säger han.

Att USA spelade många tajta matcher inför finalen var bara ett plus i slutändan enligt stjärnan.

– Det gör allt så mycket härligare, säger han.

”Måste vara enade”

Guldet är USA:s tredje raka och även Carmelo Anthonys. Efter segern bröt lagkaptenen ihop i tårar i direktsänd-tv och höll ett tal till nationen.

– Trots allt som händer nu i vårt land måste vi vara enade. Jag är glad att jag gjorde vad jag gjorde. Jag antog utmaningen, det är det här det handlar om. Att representera vårt land på den största scenen man kan vara på, säger han och fortsätter:

– USA kommer att bli fantastiskt igen, jag tror det. Vi har mycket jobb att göra, det är ett steg i taget, men jag är glad att vi representerade på det sättet som vi gjorde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

Sommar-OS