Förbundet fått nog av dansande stjärnan

SPORTBLADET

Inget ekonomiskt stöd för Jenneke

Dansande innan startskottet – men underpresterande efteråt.

Nu har australiska friidrottsförbundet tröttnat och slutat ge Michelle Jenneke ekonomiskt stöd.

Året var 2012 när Michelle Jenneke på allvar gjorde sig ett namn i friidrottsvärlden.

Men det var inte några bländande resultat som förde häcklöperskan på 100 meter till rampljusets centrum – utan snarare hennes uppvärmningsritual.

Med några danssteg och händerna på höfterna inför varje lopp blev hon snabbt en kändis och en Youtube-sensation.

Men efter uteblivna framgångar och ett misslyckat OS har kritiska röster höjts mot 23-åringen, bland annat från landslagstränaren Craig Hilliard.

Svagt OS

Jenneke försvann redan i försöken i Rio på den svaga tiden 13,26 och efteråt yttrade sig Hilliard om att misslyckande mycket väl kan haft att göra med de ständigt pågående modell- och sponsoravtal hon har vid sidan av friidrottsbanan.

– Det går absolut att påstå att det är troligt, säger han till Sydney Morning Herald och fortsatte:

– Det här är något jag måste diskutera och gå igenom med henne. Det är klart att hon inte kom till OS i den form hon borde ha varit i.

Tas i försvar

Nu har det australiska friidrottsförbundet tydligt markerat hur stor tillit det har till Michelle Jennekes framtida potential.

I dag offentliggjordes vilka 62 friidrottare som nationen framöver kommer satsa på inför nationella mästerskapen 2018 i Gold coast och OS i Tokyo 2020.

Jennekes namn fanns inte med på listan.

Craig Hilliard har sagt att friidrottare som inte visar hundraprocentig hängivenhet till sporten inte förtjänar att få något bidrag.

Jennekes mamma, tillika manager, ska dock ha tagit sin dotter i försvar och sagt att hennes dåliga resultat inte berodde på dålig form utan smärta i en nerv.

– Jag är fortfarande ung, bor hemma och studerar på universitetet. För tillfället är friidrott inte min enda prioritet, sa Jenneke till australisk media efter OS.

Nu kan det bli ännu mer tid för hennes övriga intressen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott