Simon Sköld en vinnare i comebacken

avStefan Holm

Besegrade fransman inför Camilla Läckberg

Foto: Jimmy Wixtröm

”Heja, pappa!”

När MMA-fajtern Simon Sköld var på väg mot oktagonen möttes han av en skylt med dottern Pollys ansikte.

Det var flickvännen Camilla Läckberg och bonusbarnen som höll upp den.

– Att bli pappa blir man bara starkare av, säger deckardrottningen till Sportbladet.

Simon Sköld hade inte gått en match sedan den 29 november 2014, då han sänkte britten Dan Gibbon på en Superior Challenge-gala i Axa Sports Center i Södertälje.

Comeback efter två år

Under lördagskvällen var 29-åringen, som under de senaste åren fått mest uppmärksamhet för sitt förhållande med Camilla Läckberg, tillbaka i oktagonen.

Simon Sköld skulle möta Christopher Sengele i Eriksdalshallen i Stockholm, och det blev en känslosam vandring till oktagonen. I publikhavet såg han en skylt på dottern Polly, som föddes i våras, och texten ”Heja, pappa!”.

– Jag blev rörd, fick gråten i halsen på ett bra sätt. Den värmen... Det är helt fantastiskt, säger Simon Sköld till Sportbladet.

”Skylten en överraskning”

Den övriga familjen var på plats i Eriksdalshallen för att stötta Simon – och hålla upp budskapet från den yngsta familjemedlemmen.

– Skylten var en överraskning. Hon (Polly) är för liten för att vara med här, men hon fick vara med på det lilla hörnet ändå. Jag tror att det gav honom en extra boost, säger Camilla Läckberg, 42.

Simon Sköld visade inga tecken på matchovana. Han tog initiativet direkt och var den bättre fajtern, både i stående och liggande.

Känslosamt möte

Han avgjorde matchen med en strypning och drog ner kvällens största applådåskor.

– Jag har tävlat i turneringsformat i hela mitt liv. Jag är van, även om det var länge sedan, säger Simon Sköld.

Direkt efteråt sökte han upp familjen och gav Camilla Läckberg en lång kyss. Båda hade svårt att hålla tårarna tillbaka.

– Jag blev genomsvettig, nervös, ångestfylld, glädjefylld... Allt på samma gång. Det här är fantastiskt roligt. Jag vet ju vilket jobb han lägger ner. Det här betyder jättemycket för honom. Det kändes som att han hade matchen från början, men jag var orolig för att han (Sengele) skulle få in en lyckträff som skulle sabba allt, säger Läckberg.

Hon inte bara hyllade sin livskamrat, utan blev också hyllad.

– Vi är en familj och jag skulle inte kunna göra det här utan henne. Hon är en stor del av min framgång, kontrar Simon.

Har du varit med och tränat, Camilla?

– Nej, jag är inte den som tränar i familjen. Jag är mer den som supportar på hemmaplan, men lillkillen (Charlie) började med thaiboxning nu. Andra familjemedlemmar inspireras.

Från toyboy till gentleman

Simon, som har bytt fajternamn från ”Toyboy” till ”The Gentleman”, har nu gått elva matcher och vunnit sex av dem sedan MMA-debuten 2010. Vad som väntar härnäst står skrivet i stjärnorna, men comebacken gav mersmak.

– Absolut. Nu ska jag ta det ganska lugnt i en vecka. Sedan ska jag titta på nästa match, säger Simon Sköld.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC 2016

MMA

UFC