Problem inför Ericssons jubileum

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvingades byta motor mellan träningarna

Foto: TT

Uppdateringarna skulle föra Marcus Ericsson framåt.

Istället har han haft problem.

– Det har varit en väldigt svår dag, säger han.

På söndag kör Marcus Ericsson sitt 50 GP-lopp och teamet har satsat på nyheter till sina bilar eftersom det är i ett stort behov av poäng. Sauber står fortfarande på noll poäng, men i Singapore var deras bilar tia och elva förra året och målsättningen är att kunna konkurrera om poäng på söndag.

Efter de första två träningarna är det dock tydligt att teamet har mycket att jobba med. Marcus Ericsson hade problem med motorn under det första passet och teamet tvingades byta den till det andra passet.

– Det har varit en väldigt svår dag. Under det första träningspasset hade vi problem med motorn och vi bestämde oss för att byta den, säger svensken som var 20:e man under båda passen.

– Jag hade sedan en bra känsla på de supermjuka däcken, men jag fick inte de ultramjuka däcken att fungera alls. Vi har ännu inte förstått varför och måste nu analysera vad som hände.

Red Bull starka

Singapore är annars en bana där årets dominanter Mercedes får konkurrens. Under den första träningen var Red Bulls Max Verstappen snabbast och under den andra var visserligen Mercedes Nico Rosberg kvickast på ett varv, men de fyra snabbaste förarna ( Rosberg, Kimi Räikkönen, Max Verstappen och Daniel Ricciardo) höll sig alla inom en halv sekund. När det gäller longrunsen var Rosberg sedan nio tiondelar efter Max Verstappen.

– Det var en positiv dag och vi kan vara njda med balansen i bilen. Under det andra passet fick vi inte ut max, men vi vet inom vilka områden vi måste arbeta för att förbättra oss, säger Verstappen.

– Jag tror att det blir en spännande kamp mellan oss, Ferrari och Merceds och jag ser fram emot det.

Mästare med problem

Nästa problem för Mercedes var att Lewis Hamilton fick avbryta träningen sedan han drabbats av hydraulikproblem.

– Det fungerade bättre än förra året. Det var en godkänd start på helgen, säger Nico Rosberg.

– Kanske har vi lärt oss något från förra året, men å andra sidan var det en ganska bra fredag förra året också, men på lördagen flöt vi omkring i ingenmansland. Vi måste arbeta för att ta ut mer ur vårt paket i morgon. Förhoppningsvis räcker det för att vi ska kunna göra livet lite svårare för Red Bull och Ferrari, för på den här banan är de favoriter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM