”Får knuffa mig upp för backen”

Publicerad:

SPORTBLADET

Är detta mest imponerande insatsen i British Open?

Foto: AP

Liz Young missade cutten i British Open men stal ändå rubrikerna.

33-åringen spelade majorn – gravid i sjunde månaden.

– Jag älskar den här sporten, säger hon.

Sydkoreanska Mirim Lee leder Women’s British Open på elva under par men frågan är om inte den 269-rankade engelskan Liz Young har imponerat mest.

Hon har lufsat runt på den utmanande banan Woburn Golf and Country Club i Milton Keynes trots att hon är gravid – i sjunde månaden.

Känner trötthet

33-åringen – som snart får en dotter och som har sin make, Jonathan, som caddie – berättar själv att det är en större utmaning att spela golf höggravid. Hon blir trött i slutet av rundorna och tvingas då ”klubba ner” för att få ut maximal längd i sina slag.

– Under den senaste veckan, i Scottish Open, och den här veckan så har tröttheten kommit ungefär vid hål nummer 13. Men det är okej, någon för knuffa mig uppför backarna, sa hon till The Guardian efter första rundan.

– Men längden från tee blir sämre och sämre för varje vecka, så jag får slå mer med hybriderna och med de längre järnklubborna.

”Bara att köra”

Young hade egentligen inte tänkt att spela golf så här sent in i graviditeten men när hon kvalade in till British Open kunde hon bara inte tacka nej. Och enligt förlossningsläkaren Michael Dooley finns det ingenting som hindrar henne.

– Så länge det inte finns några medicinska komplikationer är det bara att köra, säger han till The Guardian.

Young gick runt på 75 slag i fredagens runda och missar därmed cutten.

Nu blir det inga fler tävlingar den här säsongen.

Men nästa år hoppas hon bli en av flera mammor som tävlar på touren.

– Det är tanken, att komma tillbaka. Så länge allt känns okej så siktar jag på att spela några tävlingar i maj månad igen. Jag älskar den här sporten, så jag måste verkligen komma tillbaka, säger hon.

Foto: REUTERS, ALLOVERPRESS
Foto: REUTERS
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN