Mullsjö sticker ut: ”Kan vi gå i konkurs”

avJonas Gustavsson

Är självsäkra inför säsongen – ser sig som segrare

Foto: Bildbyrån
David Gillek.

STOCKHOLM. Mullsjö sticker ut hakan inför säsongen:

Klubben tippar sig själva som serievinnare och guldmedaljörer.

– Jag vet inte varför vi skulle säga något annat, säger David Gillek.

Alla SSL-tränare fick lämna in sina serietips inför säsongen och Mullsjös nye coach Andreas Elf tvekade inte: han satte sitt lag som etta.

Det kan låta kaxigt för en klubb som är nyetablerade i SSL-toppen och som längst nått en semifinal – men för stjärnan David Gillek är det inget konstigt:

– Jag förstår inte varför vi skulle säga något annat. Vi vill vinna alla matcher och då vinner vi serien, och vi har alltid velat ta ett SM-guld. Nu säger vi det utåt så att alla förstår vad vi menar, säger Gillek.

– Vi har många spelare som kan ta ytterligare kliv i sin utveckling och jag tycker vi har en riktigt bra bredd.

David Gillek menar också att ett SM-guld skulle få lilla Mullsjö, med mindre än 6 000 invånare, att explodera.

– Att vinna ett guld med Mullsjö skulle vara det största man kan göra. Då kan man lägga av och klubben kan försättas i konkurs, då är allt uppnått, säger Gillek.

– Jag vet vilket party det skulle bli i hela kommunen. Det är de bilderna man har framför sig när man har någon tyngre dag, då vet man vad man kämpar för.

”Det är sjukt intresse”

Går det ens beskriva innebandyhysterin i Mullsjö?

– Egentligen inte. Det är bara att kolla på träningsmatcherna nu, vi har 500-600 personer på läktarna. Det har vissa lag inte ens i serien. Det är sjukt intresse och det är alltid enormt tryck hemma i Nyhemshallen.

Forwarden menar att intresset också ställer krav på laget:

– Det är lätt att bli nöjd med att vara bara ett slutspelslag när man kommer från en så liten ort, men så fungerar det inte i Mullsjö. Här gäller det att satsa högt och det vill vi göra, säger han.

– Publiken ställer krav på oss att leverera och det måste vi svara upp på.

ARTIKELN HANDLAR OM