Hjältens deltidsjobb: Videos till Eurovision

Foto: Halldòrsson producerade musikvideon till Islands Eurovision-bidrag 2012.
SPORTBLADET

Hannes Halldòrsson har under sommaren räddat Island kvar i EM.

Men för bara två år sedan såg verkligheten annorlunda ut.
Vid sidan av fotbollen jobbade målvakten då med att regissera kortare filmer – bland annat till Eurovision Song Contest.

– Dörren är alltid öppen för mig att komma tillbaka.

Island spelar i kväll en historisk kvartsfinal mot Frankrike i EM.

Men för inte länge sedan såg vardagen betydligt mer annorlunda ut för de isländska spelarna. Fråga bara Hannes Halldòrsson.

Fram till 2014 jobbade han deltid – med att regissera videos.

– Jag höll på från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagarna, och spenderade tid på fotbollen under kvällarna. På helgerna var jag upptagen med matcher, men jag brukade alltid ha med min dator på bortamatcher så jag kunde redigera filmer. Allt var ganska tröttsamt, men också spännande, har han tidigare sagt i en intervju med Fifa.

Bidrag i Eurovision

För det mesta sysslade Halldòrsson med reklam, men han gjorde även en del musikvideos.
2012 stod han bakom musikvideon till Islands bidrag i Eurovision Song Contest, låten "Never Forget", och har erkänt att han är ett fan av tävlingen.

– Man får inte riktigt erkänna att man gillar det, va? Det är inte det coolaste kanske, men jag gillade det mycket som barn, säger han till Fourfourtwo.

Nöjd över valet

Halldòrsson, som för närvarande är utlånad från holländska N.E.C till norska FK Bodø/Glimt, har stått för flest räddningar i hela EM. 31-åringen lär inte behöva regissera musikvideos på några år. Men...

– Min arbetsgivare backade mitt beslut och berättade att dörren alltid är öppen om jag vill komma tillbaka. Jag är glad över att mitt liv inte är lika hektiskt nu och nöjd över att jag valde fotbollen.